Previous
Next
F.v.: Direktør Anders Haugen i Veidekke Bygg Oslo og adm.dir. Lars Holm i Oslo S Utvikling. Foto: Veidekke - Illustrasjon: Lund+Slaatto Arkitekter
Sist oppdatert: 17-01-2023

Milliardkontrakt i Bjørvika gikk til Veidekke

Oslo S utvikling (OSU) melder at de har valgt Veidekke som totalentreprenør for boligprosjektet Mariakvartalet i Bjørvika.

Byggeoppdraget er verdt over én milliard kroner og blir igangsatt når tilstrekkelig salg er oppnådd.

Mariakvartalet vil bestå av 245 leiligheter, en barnehage, forretninger, serveringssteder og kulturtilbud. Nå foregår arkeologiske utgravinger på tomten som ligger sentralt til mellom Clemenskvartalet og den grønne allmenningen Kongsbakken i Bjørvika. Salgsstart er planlagt i andre kvartal 2023. 

Verdifulle innspill

– OSU er veldig fornøyde med å signere avtalen med Veidekke, som er den største byggekontrakten i OSU sin historie.

-Veidekke er vurdert å ha det beste tilbudet, og har levert gode innspill til økt verdiskapning i kontraktsforhandlingene.

-Samtidig er de i stand til å tilfredsstille våre høye krav til kvalitet og bærekraft i prosjektene våre, sier Jostein Ådalen, prosjektsjef i OSU.

Metacon AS - Norges grønneste logistikkbygg

OSU står bak store deler av utbyggingen av Bjørvika, inkludert Barcode og boligprosjektet Vannkunsten som nylig vant Årets Bygg 2021.

Veidekke har tidligere bygget mye i Bjørvika, blant annet Operaen, Munchmuseet, Diagonale og boligprosjektet Sørengstranda.

Høye miljøkrav
– Vi takker Oslo S Utvikling så mye for tilliten og for oppdraget. Det å bygge gode miljø­sertifiserte boliger med høye mål for bærekraft er noe vi setter ekstra stor pris på å få gjøre.

-Vi har lagt bak oss en fase der vi har videreutviklet prosjektet sammen, og vi er klare for å starte byggingen som er planlagt i løpet av året, sier direktør Anders Haugen i Veidekke Bygg Oslo.

Mariakvartalet tegnes av Lund+Slaatto Arkitekter, som blant annet står bak prisbelønnede Munch Brygge i Bjørvika. Alle boligene fra OSU sertifiseres til Very Good etter BREEAM-NOR manualen.

I tillegg skal klimagassutslippet reduseres med minimum 20 %, det blir fossilfri byggeplass og strenge krav til kildesortering og avfallsminimering.

Kontrakten for Mariakvartalet er på 1,037 milliarder kroner ekskl. mva. Kontraktssummen vil inngå i Veidekkes ordrereserve når tilstrekkelig salg for igangsettelse er oppnådd.