Weber tar gulvsatsningen i Bergen ett skritt videre
– Vårt nye siloanlegg gir oss kapasitet til å levere hele Webers produktrange via pumpebilene i Bergen, sier salgssjef for gulv og spesialmørtel, Tarjei Høgetveit. Foto: GLAVA®
Sist oppdatert: 15-12-2020

Satser tungt på gulv i Bergen og omegn

Tidligere i år doblet Weber kapasiteten sin i Bergen og nå nærmer det seg ferdigstillelse av deres nye topp moderne siloanlegg. Åpningen skjer i januar 2021.

– Bergensområdet har bestandig vært under press og vi har årlig levert flere tusen tonn gulvavretting hit. Pumpebilen, med en kapasitet på 20 tonn i timen, har nærmest levert døgnet rundt, også i helger. Nå har vi kommet til et veiskille og supplerer med én ekstra pumpebil, sier driftssjef for gulv, Øistein Oppebøen i Weber, i en melding. 

Med byggingen av et nytt siloanlegg for Webers to pumpebiler i regionen, stepper selskapet opp sin satsning på gulvavretting i Bergen og omegn.

– Vårt nye siloanlegg gir oss kapasitet til å levere hele Webers produktrange via pumpebilene i Bergen, sier salgssjef for gulv og spesialmørtel, Tarjei Høgetveit i GLAVA®.

Alt er da rigget for å levere både lagerført gulvavretting, samt bestillingsvarer til industrigulv på en effektiv og smidig måte.

– Bilene vil nå ha mulighet til å pumpe alle våre gulvprodukter, noe som igjen gir våre kunder en høy fleksibilitet på sine prosjekter, påpeker Høgetveit

Steni utvider garanti på fasadeplater til 60 år

Sentral plassering
Anlegget består av fem store 75-tonns siloer. Siloene har nyeste teknologi for betjening av pumpebiler og vareflyt. Anlegget er plassert strategisk på industritomten Storebotn 73, Kleppestø i Askøy. Det vil være operativt fra januar 2021.

Null svinn
­– Vi jobber kontinuerlig mot null svinn for våre leveranser. Det nye anlegget er nok et skritt i riktig retning, sier Høgetveit.

Det nye siloanlegget er utstyrt med en såkalt «blower». Dette utstyret gjør det mulig å tilbakeføre ubrukt materiale fra pumpebil til silo uten svinn. Ved bruk av pumpebiler blir det heller ikke svinn eller avfall på byggeplass.

I tillegg kan den toppmoderne Euro6-motoren kjøres på biodrivstoff. Dette, i kombinasjon med Webers mulighet for å drive pumpebilene på byggeplass-strøm, gjør levering av Weber gulvavretting til et mer klimavennlig valg.

GLAVAs kompetansemiljø har 500 ansatte, en omsetning på 2,4 milliarder kroner og egne produksjonsenheter i Norge. GLAVA® eies av det franske industrikonsernet Saint-Gobain, en verdensledende totalleverandør av byggevarer med stor vekt på innovasjon.

Som betydelig aktør innen byggebransjen har vi et ansvar for å bidra til at Norge skal nå sine klimaforpliktelser – og utvikle bedre bygg for fremtiden.