Lett Tak Systemer AS leverer taksystemer til haller, næringsbygg, undervisningsbygg og boligprosjekt i hele Norden. Vi takker for en fin omvisning i fabrikken i Larvik, sammen med daglig leder, Lars Erik Myhre. Foto: Norsk Byggebransje
Sist oppdatert: - 

40 år med mennesker, kompetanse og vilje

Lett-Tak Systemer AS er en landsdekkende bedrift som konstruerer og installerer modulbaserte taksystemer skreddersydd etter kundens ønsker. De har gjennom 40 år bygd opp en solid bedrift, med hovedkontor i Larvik og har kunder i hele Norden.

Et 40-årsjubileum bør ikke gå upåaktet hen, så vi slo av en bransjeprat med daglig leder, Lars Erik Myhre. 

Gratulerer med de første 40, Lars Erik Myhre! 40 år på samme plass, det er imponerende.

-Tusen takk, vi er i grunn veldig stolte av det. Da Lett Tak Systemer AS ble etablert i 1980, var det med Rolf Døvle i spissen. Basert på patentet som ble utviklet ved Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm på 1970-tallet, startet han det som Lett Taks unike takelement fortsatt bygger på den dag i dag. 

Powerhouse Telemark |Den Grønne Diamanten

-Alt av salg, prosjektering og produksjon skjer på hovedkontoret i Larvik der vi har fem produksjonslinjer med en produksjonskapasitet på ca 300 000 m² tak i året. 

Larvik By har 350-årsjubileum i 2021 og er stolt av å være «Vestfolds naturlige midtpunkt». Hvor viktig har den geografiske plasseringen vært for Lett-Taks fremgang gjennom 40 år? 

-Nettopp den gode, strategisk beliggenhet har vært en avgjørende faktor for vår vekst. Fra Larvik har vi effektive forbindelser til kunder og forbindelser i hele Norden. Med gode partnere i både Nord-Norge og på Island, rekker vi de aller fleste.

Hvordan har de første 40 vært?

-Lett Tak har vokst jevnt og trutt hele veien, og har blitt en stadig mer stabil bedrift. Vi leverer bredt; alt fra små, lokale barnehager til skoler, næringsbygg, og gigantiske idrettshaller i andre enden. Det er klart vi er stolte av å ha fått levere til flere betydelige bygg i hele Norden gjennom årene. Store byggeprosjekter som f.eks. Gardermoen har gjort at vi har tatt større sprang, både volummessig og i utvikling av produktet.

Nye hoppern skole

Mennesker, kompetanse og vilje

-Vi er akkurat i ferd med å legge siste hånd på verket på et kjempeprosjekt i Finland, hvor vi leverer nesten 10 000 kvm tak på den nye nasjonalarenaen Tampere Deck Arena. 

-Arenaen skal fungere både som konsertarena og ishockeyhall, og med nærliggende hotell, så her har vi møtt ekstreme krav til lydisolasjon. Det er naturligvis utrolig morsomt å få være med på prosjekter som dette.

Myhre legger ikke skjul på at det også har vært et krevende prosjekt med tanke på de begrensninger og utfordringer covid-19 har medført når det kommer til reiser for montører, levering og koordinering.

-Språkmessig er det selvsagt utfordrende, men vi har en meget dyktig finsk teknisk sjef og fantastiske medarbeidere som har vist utrolig løsningsvilje i en tid der kravene har endret seg raskt. 

Skreddersydde tak til ethvert prosjekt 

-Kort montasjeperiode og rask levering har alltid vært verdsatt av våre kunder, siden det bidrar til å forkorte byggeprosessen. Det samme har det lange spennet som muliggjøres av løsningen vår. Det gir både arkitekter og kunder et spennende handlingsrom.

-Vi leverer alt fra tradisjonelle halltak til mer spennende, innovative og alternative løsninger, som f.eks. på Gardermoen. Skreddersøm, kaller vi det. Det faktum at vi lett kan tilpasse taket til byggherre og/eller arkitektens visuelle inntrykk er også et stort pluss. 

-Med kunder som Skanska, Peab, AF gruppen, Veidekke, NCC og Hent dukker det stadig opp nye muligheter og utfordringer, og vi tar dem alle på strak arm. Sammen med dyktige byggherrer og entreprenører er det lite vi ikke kan løse. Et godt samarbeid med nevnte parter er selvsagt avgjørende for oss, både i dag og fremover. 

Frøysland Skole - Idrettshall

Anerkjent varemerke - også utenfor Norges grenser

-Heldigvis avler et prosjekt gjerne nye oppdrag når vi leverer et produkt våre kunder skryter av videre. Gjennom årene har vi levert tak i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Færøyene, Tyskland og Litauen. Siden 1985 har vi levert til 147 prosjekter bare til Sverige. 

-Med 135 ansatte med lang erfaring og svært mye kompetanse på tak er det få prosjekter vi ikke kan løse. Vi har en fleksibilitet i organisasjonen som gjør at vi kan ta på oss mange varierende prosjekter med ulik kompleksitet. Våre medarbeidere viser alltid stor evne til å løse utfordringer og det setter jeg naturligvis stor pris på. 

Med økende vekst og trykk, øker også ansvaret. Tar dere inn lærlinger? 

-Samfunnsansvar er viktig for oss og vi er stolte av å ansette flere uten formell utdanning som vi så har lært opp selv. Når det kommer til lærlinger har vi et klart ønske om å bli en lærebedrift og vi har dialog med flere ulike instanser. Utfordringen har vært å finne et passende fagbrev for vår type virksomhet. 

Planer for feiring av jubileet

-Per nå er vi takknemlige for at vi ikke har opplevd noen brems i markedet, for vi har god trykk i produksjon og er alltid klare for nye prosjekter. Planen om å feire oss selv har vi nå måttet skyve til neste år på grunn av Covid-19, og kanskje det byr på ukjente muligheter i kombinasjon med byjubileet, hvem vet. 

Vi i Norsk Byggebransje gratulerer med de første 40 og gleder oss til å følge Lett-Tak Systemer videre.

Hasselhaugen Barnehage