Det er svært gledelig at vi slo tallene fra 2020, som var et rekordår for oss på alle områder, sier konsernsjef Magnus Løseth. Foto: VestlandsHus 
Sist oppdatert: 20-01-2022

VestlandsHus - blant topp 10 boligbyggere i Norge

I dag ble tallene for den totale boligbyggingen i 2021 presentert av Boligprodusentenes Forening.

Listen over landets 10 største boligbyggere ble samtidig publisert, og VestlandsHus havnet på 7.plass. Kjeden økte fra 685 til 797 igangsatte boliger og fritidsboliger - en økning på over 16%, noe som er mer enn bransjen generelt, på 11%

-Det er svært gledelig at vi slo tallene fra 2020, som var et rekordår for oss på alle områder, sier konsernsjef Magnus Løseth, i en melding. 

-At vi har jevnt har økt markedsandelen vår de siste årene viser at vi er på rett vei. I kategoriene enebolig og småhus økte igangsettingen vår med nesten 37% i 2021, noe vi må si oss fornøyd med.

Løseth sier videre at han syns det er ekstra gøy at det er mange av kjedens forhandlere som i 2021 har økt salget:

-VestlandsHus satser på tett oppfølging av forhandlerne våre, og vi ønsker å være en partner som kan hjelpe dem i forretningsutvikling og vekst. Det at så mange av våre forhandlere øker salget  i 2021 viser at vi lykkes med vår satsing.

Kranproffen - SIKKER – STERK – PRESIS

-Vi bemanner også opp på kjedekontoret, og vil med dette kunne bistå forhandlerne på enda flere områder. Vi har tydelige vekstambisjoner for de neste årene.

Tallene for fritidsboliger økte sterkt i 2021: Kjeden har 14% økning i salg og har doblet igangsettingen på fritidsboliger fra året før, med nesten 120 igangsatte fritidsboliger gjennom året.

Kjeden satser også på fritidsboliger fremover; nylig lanserte de seks nye hyttemodeller, som er utviklet i nært samarbeid med forhandlere med stor erfaring fra hyttemarkedet.

Løseth sier kjeden vil øke fokuset på fritidsboliger ytterligere i 2022:

-Økningen i igangsettelser fra fjoråret er enorm, så dette er vi godt fornøyd med. Vi som kjede vil utvide vårt fokus på markedet for fritidsboliger i 2022, og styrke kjedens kompetanse på viktige områder.