Roger Blekkan er ansatt som Direktør for Industri Forretningsutvikling og Logistikk i Rambøll.
– Å kunne ta en ledende rolle i arbeidet med å løfte industrisegmentet til et nytt nivå i Rambøll er en oppgave jeg virkelig ser frem til, sier Roger Blekkan. Foto: Rambøll
Sist oppdatert: 20-01-2022

Skal løfte fram Rambølls industrisatsing

Rambøll melder at de har ansatt Roger Blekkan som Direktør for Industri Forretningsutvikling og Logistikk.

Han kommer fra avløps- og vannrensingsspesialisten Inrigo, og har også drøyt ti års erfaring fra toppledelsen i Asplan Viak.

– Å kunne ta en ledende rolle i arbeidet med å løfte industrisegmentet til et nytt nivå i Rambøll er en oppgave jeg virkelig ser frem til, sier Roger Blekkan.

Roger Blekkan starter 1. april som Direktør for Industri Forretningsutvikling og Logistikk i Rambøll.

–Industrien står foran store omstillingsutfordringer. Sterke politiske og økonomiske drivere vil tvinge frem innovasjon og mer bærekraftige løsninger.

Motta nyhetsbrev fra Norsk Byggebransje

-Rambøll har med sin betydelige tverrfaglige tyngde en unik mulighet til å ta en ledende posisjon i utviklingen av moderne industriprosjekter i Norge.

-Å kunne ta en ledende rolle i arbeidet med å løfte industrisegmentet til et nytt nivå i Rambøll er en oppgave jeg virkelig ser frem til.

-Etter min vurdering vil det ikke være tilgang på prosjekter, men tilgang på fagkompetanse til å utføre disse prosjektene som vil være det viktigste suksesskriteriet for å lykkes med dette, sier Roger Blekkan.

Bred og internasjonal kompetanse
Blekkan har lang erfaring fra rådgivningsselskapet Asplan Viak AS, blant annet mer enn 10 års erfaring fra selskapets toppledelse. Blekkan har blant annet vært involvert i prosjekt- og prosjekteringsledelse av større infrastrukturprosjekter.

Han har bred markeds- og prosjekterfaring fra en lang rekke kommuner i hele Norge, samt internasjonal erfaring som Senior Water Treatment Specialist i NORPLAN, og som Procurement Advisor for Norad.

Utover vannfagene er anskaffelser og kontrakthåndtering Blekkans faglige spesialfelt.

Som Chief Operating Officer (COO) i Inrigo har han ansvar for selskapets strategi- og markedsarbeid og overordnet styring av prosjektporteføljen, og har bred internasjonal prosjekterfaring hovedsakelig fra Europa, Afrika og Asia.

HAKI Stilas

Lang erfaring fra konkurrenten
–Jeg kommer fra en veldig interessant jobb i et selskap som faktisk har gjennomgått et ekte grønt skifte, fra olje og gass til vann og energi.

-Når imidlertid muligheten for å bidra til å realisere Rambølls relativt "hårete" ambisjoner innen industriområdet dukket opp, ble dette en utfordring det var umulig å si nei til.

-Gjennom tiden i Asplan Viak har jeg konkurrert med Rambøll gjennom 25 år. I mange av disse var nok

-Rambøll nærmest betraktet som hovedkonkurrenten, og nå gleder meg veldig til å bli en del av Rambøll- familien, sier Roger Blekkan, som er på plass i den nye stillingen 1. april 2022.

Ser muligheter i et voksende industrisegment
Bjørn Tore Landsem, direktør bygg i Rambøll er også fornøyd med den ferske signeringen.

–Jeg er veldig glad og fornøyd med at vi har fått Roger på laget, og er overbevist om at hans bransjeerfaring, erfaring som leder på ulike nivå, og ikke minst energi og engasjement som person, vil bidra til at Rambølls betydelige satsning innen Industrisegmentet - spesifikt innenfor akvakultur og grønn industri lykkes.

Innenfor det voksende industrisegmentet ser Rambøll ser store muligheter for rådgivning innen bærekraft, og virksomhetens spesialkompetanse i Trondheim kan allerede hente erfaring fra en rekke sentrale prosjekter.

Blant annet har Rambøll hatt en sentral rolle i utviklingen av FREYRs nye fabrikk for miljøvennlige battericeller i Mo i Rana.

Icopal Tak

På Norsk Kyllings produksjonsanlegg i Orkanger har Rambøll vært prosjektleder, og har blant annet utviklet anleggets klimavennlige energikonsept.

Innenfor akvakultur har Rambøll bygget opp landets fremste kompetanse på planlegging og etablering av landbasert oppdrett, slakting og videreforedling av fisk, som blant annet det pågående prosjektet for lakseprodusenten NovaSea i havgapet på Lovund på Helgelandskysten.

På Jøstenøya på Hitra har også Rambøll ansvaret for prosjektering og konseptutvikling for Marine Harvest sitt nye anlegg