Skanska og BoKlok inngår samarbeid om bærekraftige og kortreise boliger
Brynjar Finstad, administrerende direktør i Skanska Husfabrikken og Tove Borchgrevink, landssjef i BoKlok Norge. Foto: Boklok
Sist oppdatert: 31-10-2022

Bærekraftige og kortreise boliger på plass

BoKlok inngikk tidligere i år kontrakt med Skanska Husfabrikken som totalleverandør for husmoduler på alle fremtidige boligprosjekt. I september kom de første husmodulene på plass.

– Avtalen med Skanska Husfabrikken er et skritt i riktig retning for å nå klimaambisjonen vår, og er en stor satsing for begge parter.

-Vi er veldig glade for å ha inngått dette samarbeidet med Skanska Husfabrikken, og den første leveransen av husmoduler som kom på plass nå i slutten av september viser at dette var en god avgjørelse for BoKlok.

-Dette er moduler av høy kvalitet og sikrer boligkjøperne våre svært gode og prisgunstige hjem, sier en fornøyd leder av BoKlok i Norge, Tove Borchgrevin, i en melding. 

Industriell produksjon sikrer både kvalitet og raskere leveranser for boligkjøperne.

Ved å bygge modulbasert, kan BoKlok levere boligkjøperne deres nye hjem innen et år etter kjøp. Det går raskere, men det går på ingen måte ut over kvaliteten.

– Samarbeidet med Skanska Husfabrikken sikrer kvalitet i alle ledd. Dette har de spesialkompetanse på, og de har levert moduler til private og offentlige byggeprosjekter i mange år.

-Det kontrollerte miljøet i fabrikken beskytter modulene mot fuktighet, vær og vind.

-For oss som boligutvikler er det også en trygghet i at Husfabrikken er en del av Skanska, slik BoKlok er. Det blir et såkalt «OneSkanska-prosjekt», forklarer Tove.

Teknologi for et bekymringsløst liv

– Vi liker samfunnsoppdraget til BoKlok – å oppfylle boligdrømmen for vanlige folk. Samtidig er en direkte konsekvens av å bruke en norsk produsent, et lavere klimagassutslipp.

-Modulene produseres på Husfabrikkens fabrikk på Steinkjer, og fraktes den korte veien ned til Østlandet.

-De er altså ikke bare bærekraftig bygget, de er også kortreist forteller Brynjar Finstad, administrerende direktør i Skanska Husfabrikken som er svært fornøyd med avtalen med BoKlok, og fortsetter:

– Å inngå et langsiktig samarbeid med BoKlok gir oss tid og rom til å utvikle dette videre sammen.

-En industriell produksjon er tidseffektiv, men det sikrer også kostnadseffektive produkter av høy kvalitet. Dette er en stor og viktig satsning for oss i Husfabrikken.

I slutten av september kom altså de første husmodulene på plass og de første boligprosjektene står klare for innflytting våren 2023.

BoKlok Åsmoen med 26 rekkehus og BoKlok Engelsrudhagen på Nannestad med 16 rekkehus.