R8 kjøper Paralell av Skanska
Det topp moderne kontorbygget på 19 000 kvadratmeter fordelt på 15 etasjer ble ferdigstilt i 2020 og er utformet for å gi maksimal utnyttelse av dagslys som sikrer lyse arbeidsplasser. Foto: Skanska
Sist oppdatert: 02-04-2022

R8 med rekordkjøp

R8 Property melder at de kjøper kontorbygget Parallell på Økern i Oslo fra Skanska for 750 millioner kroner.

– Vårt aller største kjøp og en gamechanger for selskapet, sier CEO Emil Eriksrød fornøyd.

Samtidig inngår Evolve (heleid av R8 Property) leiekontrakt for ytterligere 5 etasjer. Overtakelsen finner sted i november 2022, og brutto eiendomsverdi utgjør 750 millioner kroner, justert for eventuelle økte leieinntekter. R8 Property har forbehold om finansiering før endelig gjennomføring av transaksjonen 

Det topp moderne kontorbygget på 19 000 kvadratmeter fordelt på 15 etasjer ble ferdigstilt i 2020, og er utformet for å gi maksimal utnyttelse av dagslys som sikrer lyse arbeidsplasser. En fleksibel arealutforming gir også leietakere i bygget muligheten til å utforme og tilpasse leiearealet selv.

Scanmark Service AS| skreddersydde løsninger på garasjeporter som matcher ditt hus og miljø

Vårt mål er hele tiden å utfordre eiendomsbransjen og sette nye standarder for kvalitet, klima og teknologi. Dette bygget treffer godt på våre ambisjoner, forteller Eriksrød.

Skanska er svært tilfreds med at Parallell blir verdsatt som et miljø- og klimavennlig bygg – med dagslys, utsikt og fleksibilitet som brukere av bygget kan glede seg over, sier adm.dir. i Skanska Commercial Development Norway, Synnøve Lyssand Sandberg.

Med Evolve-kontrakten på ytterligere fem etasjer vil bygget være 66 % utleid – vi ser frem til å ønske enda flere velkommen til kontor-fasilitetene som Parallell har å tilby. 

Emil Eriksrød legger særlig vekt på følgende:
-Parallell er bygget etter strenge klimakrav med fokus på energieffektivitet og resirkulering av materialer, og har derfor fått sertifiseringen BREEAM Excellent.

-Parallell er utviklet med fokus på trivsel og velvære for alle som skal jobbe i bygget. Kontorbygget har derfor oppnådd inneklimasertifiseringen WELL Core Gold pre-certification fra WELL Building Standard.

-Vi har kjøpt et grønt bygg som sikrer fleksible arbeidsområder og friskere arbeidsmiljø. Og utenfor bygget ligger det et torg med hyggelige sitteplasser, grøntarealer og bysykler. Her blir det godt å være, sier Eriksrød.

-Vi har etter hvert fått erfaring i å fylle bygg raskt med leietakere. Vi har lykkes godt med det før, og jeg er overbevist om at potensielle leietakere vil benytte seg av mulighetene bygget gir denne gangen også. Selv om skalaen er litt større, sier han.

Med kjøpet av Parallell tar R8 Property et kvantesprang mot målet om en eiendomsportefølje verdt fem milliarder kroner. Selskapet vurderer ny emisjon for å sikre midler til videre vekst.

Om R8 Property: 

  • Eier og forvalter 29 eiendommer med verdi 2,7 milliarder kroner.
  • Total portefølje utgjør 108 966 kvadratmeter.
  • Hovedkontor i Powerhouse Telemark, Porsgrunn.
  • Har vunnet prisen for Norges mest fornøyde leietakere seks ganger (Norsk Leietakerindeks)
BÆREKRAFTIG, MODERNE SAMFUNNSBYGGER