Oslobygg KF har tildelt Peab oppdraget med å bygge Tåsenhjemmet i bydel Nordre Aker i Oslo. Denne uken ble kontrakten signert med en kontraktssum på ca. 446 millioner kroner eks. mva.
Tåsenhjemmet skal bygges i massivtre, skal være et nullutslippsbygg som miljøsertifiseres etter BREEAM, og blir et forbildeprosjekt i FutureBuilt. Illustrasjon: Oslobygg KF
Sist oppdatert: 12-11-2021

Nytt prestisjeprosjekt for Peab

Oslobygg KF har tildelt Peab oppdraget med å bygge Tåsenhjemmet i bydel Nordre Aker i Oslo. Denne uken ble kontrakten signert med en kontraktssum på ca. 446 millioner kroner eks. mva.

I november 2023 skal 14 000 bærekraftige kvadratmeter stå innflyttingsklare for Tåsenhjemmets beboere og ansatte. Sykehjemmet vil ha adresse på Fangens vei 26 og 28 på Tåsen i Oslo, og skal erstatte tidligere Tåsen sykehjem.

– For oss i Peab er dette en stor dag! Vi er stolte og glade over få muligheten til å bygge et viktig bygg både for beboere, pårørende og ansatte ved Tåsenhjemmet.

-Vi ser også svært positivt på de strenge miljøkravene Oslobygg stiller til oss som entreprenør. Det bidrar både til lavere klimaavtrykk for byggenæringen, og gir oss i Peab verdifull erfaring på veien mot å nå våre egne klimamål, sier Arild Østgård, administrerende direktør i Peab Bygg Norge, i en melding. 

Tåsenhjemmet skal sertifiseres etter BREEAM, som er en internasjonalt anerkjent metode for å måle et byggs bærekraftige egenskaper. Det skal i tillegg være et forbildeprosjekt i FutureBuilt og et nullutslippsbygg.

Et prestisjeprosjekt for Peab

Det nye sykehjemmet består av 130 beboerrom og et dagsenter. Bygget blir bygget i massivtre, og blir fire etasjer høyt, i tillegg til en kjelleretasje.

Det blir parkeringsarealer i kjelleretasjen, og en rekke sykkeloppstillingsplasser utenfor bygget.

Peab bygger Tåsenhjemmet i Oslo
Kontraktssignering for totalentreprisen på Tåsenhjemmet. F.v. Kjetil Runningen og Eirik Fjellheim fra Peab, og Hans Vidar Olsen, Sjur Haug Austbø, Christian Szemes, Jenny Heggedal Furseth og Eli Grimsby fra Oslobygg KF. Foto: Oslobygg KF.

– Tåsenhjemmet er et prestisjeprosjekt for oss i Peab og det er viktig for oss å levere et kvalitetsmessig godt bygg til dem som skal ta det i bruk.

-Tomta ligger i et tett bebygget lokalområde, og vi vil ha fokus på god informasjon til våre nærmeste naboer. Sikkerhet er et viktig aspekt i dette.

-Akkurat som at vi er levende opptatt av god sikkerhet for våre ansatte på byggeplassen, skal det være trygt for publikum å ferdes rundt og forbi byggeplassen, sier adm. direktør Kjetil Runningen i Peab.

Bruker egne ansatte fagarbeidere og lærlinger

Peab planlegger å gjennomføre byggeprosjektet med stor bruk av egne ansatte.

– Vi er veldig glade for at vi har med oss en god gjeng med egne ansatte fagarbeidere og lærlinger i prosjektet. De vil blant annet stå for all montasje av massivtre og alle betongarbeider i prosjektet.

-Vi er mange som nå gleder oss til å komme i gang med byggingen, sier Peabs prosjektleder Roy Heggelund.

Fakta Tåsenhjemmet

 • Sted: Pastor Fangens vei 26 og 28, Oslo
 • Fire etasjer i massivtre pluss kjeller
 • 130 beboerrom og et dagsenter
 • 14 615 kvm BTA
 • Sertifiseres etter BREAAM Excellent
 • Et forbildeprosjekt i FutureBuilt
 • Nullutslippsbygg
 • Byggherre: Oslobygg KF
 • Totalentreprenør: Peab
 • Kontraktssum: 446 MNOK eks. mva.
 • Start og ferdigstillelse: Januar 2022 – november 2023
En av Haugalandets største byggentreprenører