Regionsjef Terje Kaasa Larsen i Peab. Foto: Mats Bakken
Sist oppdatert: 08-11-2022

Peab utvider logistikksenter for Posten

Peab melder at de har inngått avtale med Posten Eiendom om å bygge næringsbygg på Borgeskogen i Sandefjord.

Den nye postterminalen skal stå klar i november 2023. Byggeprosjektet er et resultat av sterkt økende pakkevolum de siste årene.

– Vi er svært fornøyde med at vi har fått dette oppdraget. Posten Eiendom er en profesjonell byggherre som stiller høye krav, ikke minst på miljøsiden.

-Det bidrar til at vi lærer mye og utvikler oss, og jeg gleder meg til å samarbeide med Posten, sier Terje Kaasa Larsen, regionsjef for Peab Bygg i Telemark, Vestfold og Buskerud.

Peab Bygg har som mål å levere prosjekter over en stor bredde; fra leilighetsbygg til næringslokaler og offentlige bygninger. En sunn miks av byggeprosjekter bidrar til god utnyttelse av ressursene, og det stimulere til kompetanseutvikling og overføring av kunnskap.

– Vi er i en heldig posisjon som går inn i årets siste kvartal med god ordretilgang. Det styrker vår posisjon i et byggmarked som for tiden er preget av usikkerhet, sier Larsen.

Posten og Bring sitt logistikksenter på Borgeskogen i Stokke skal bygges ut med 9000 kvadratmeter. Ill: Plan1

Økende pakkevolum

Det nye terminalanlegget blir en utvidelse av Postens logistikksenter som består av 10 000 kvadratmeter, og som ble tatt i bruk i januar 2019. Allerede året etter ble det klart at kapasiteten var for liten.

Eiendomsdirektør Edvard Nervik i Posten Norge forteller at pandemien medførte en sterk økning i netthandelen – og at trenden fortsetter.

– Vestfold har mange store netthandelsaktører som trenger gode logistikkløsninger.

-Når vi nå bygger ut på Borgeskogen, skal vi også etablere en ny og større pakkesorteringsmaskin som vil håndtere det sterkt økende volumet i pakkeforsendelser.

-Dette vil komme både det lokale næringslivet og pakkemottakerne til gode, sier Nervik, og tilføyer:

– Vi er meget tilfredse med å ha fått en solid og kompetent entreprenør som Peab med på laget for å ferdigstille anlegget med en tydelig miljøprofil.

Den nye terminaldelen får en grunnflate på 9 000 kvadratmeter, med tilhørende utearealer på omtrent samme størrelse.

Steni utvider garanti på fasadeplater til 60 år

Gjennomføringsevne
Det var to hovedgrunner til at Posten valgte Peab som totalentreprenør:

Peab scoret best på pris
Peab kom best ut på gjennomføringsevne, kompetanse og oppgaveforståelse

– Dette er et viktig prosjekt for oss lokalt fordi det passer godt med vår profil og satsning på miljøvennlig bygging, sier avdelingsleder Håvard Dybendal i Peab Bygg, Buskerud.

Bygget skal miljøsertifiseres som BREEAM very good, og det får oppvarming fra energibrønner.

Peab planlegger å bruke egne fagarbeidere både på betong og tømring, og det vil bli tatt inn lærlinger på prosjektet.