Anleggsarbeidene starter nå, og travbanen skal være klar for åpning i løpet av 2021. Hele prosjektet skal være ferdigstilt i juni 2022. Illustrasjon: Selberg Arkitekter/Midt-Norge Travforbund. 
Sist oppdatert: 08-03-2021

Peab bygger nytt travanlegg i Trøndelag

Fredag 5. mars ble kontrakten mellom Leangentravets Eiendom og Solberg Maskin signert, med en kontraktssum på ca. 100 millioner kroner eks. mva og i dag starter arbeidet med nytt travanlegg. 

Travsportens nye storstue, Arena Midt-Norge, skal bygges på Fannrem i Orkland kommune, av Peab Anleggs datterselskap Solberg Maskin, som er valgt som totalentreprenør for infrastruktur og travbane.

– Denne kontrakten er vi veldig stolte av å ha landet i Solberg Maskin. Det føles utrolig bra at vi får være med på å bygge det som blir en utrolig flott arena for både utøvere og publikum, sier avdelingssjef Olle Eurenius i Peab Anlegg, i en melding. 

Steni utvider garanti på fasadeplater til 60 år

Får utnyttet bred fagkunnskap
Travbanen på Arena Midt-Norge blir 1100 meter lang og får en bredde på 19-22,2 meter. Doseringen i svingene skal være på 17,5 prosent. I tilknytning til travbanen skal det bygges sikkerhetsspor med en bredde på 4 meter, grøft med bredde på 4 meter og en oppvarmingsbane på 10 meter.

– Oppdraget omfatter også grunnarbeider, veier, gangveier, hesteveier og rettstrekk. I tillegg kommer gjerder, belysning, VA-anlegg og infrastruktur for høyspent, elektrisitet og IKT. I dette prosjektet får vi virkelig utnyttet bredden i våre ansattes fagkunnskap, og vi er veldig motiverte for å gå i gang med arbeidene, sier Jan Erik Holten, daglig leder i Solberg Maskin.

Ikon Arkitekt og Ingeniør er med som prosjekterende, og Steindal steinbrudd ved Thamshamn er med som leverandør.

Arbeidene starter umiddelbart, og travbanen skal være klar for åpning i løpet av 2021. Hele prosjektet skal være ferdigstilt i juni 2022.