Ny toppleder i Siva
Ertsaas (59) har omfattende ledererfaring, og kommer fra stillingen som administrerende direktør i Store Norske. Han tiltrer stillingen så raskt som mulig, og senest 1. mai 2023. Foto: Store Norske
Sist oppdatert: 02-11-2022

Blir ny toppleder i Siva

Jan Morten Ertsaas har takket ja til jobben som administrerende direktør i Siva – Selskapet for industrivekst. Han tar over etter Andreas Krüger Enge, som har vært konstituert toppsjef i selskapet siden juni 2021.

Ertsaas (59) har omfattende ledererfaring og kommer fra stillingen som administrerende direktør i Store Norske. Han tiltrer stillingen så raskt som mulig, og senest 1. mai 2023.

Bred erfaring
Ertsaas er utdannet sivilingeniør fra NTNU, og har siden 2018 vært administrerende direktør for Store Norske på Svalbard. Før det var han investeringsdirektør i Investinor.

– Det er med tungt hjerte jeg forlater Store Norske. Jeg er oppriktig glad i både Svalbard og alle menneskene i selskapet, og jeg er stolt over hva vi har fått til sammen de siste fem årene.

-Samtidig har det vært krevende med en pendlertilværelse mellom jobben på Svalbard og familien i Trondheim.

-Nå får jeg mulighet til å fortsette mitt engasjement for innovasjon og næringsutvikling i en meget spennende organisasjon, som har base i Trondheim og virksomhet i hele landet, sier Jan Morten Ertsaas, i en melding. 

Borg Bygg AS|  Tak og fasadearbeid

God prosess
Styreleder Kjell Roland i Siva forteller at det var stor interesse for toppstillingen. Etter en bred og skikkelig prosess med mange sterke kandidater er styret svært fornøyd med at Jan Morten Ertsaas har sagt ja til å lede det statseide selskapet.

– Siva er en kompleks organisasjon med et svært viktig samfunnsoppdrag.

-Vi ønsker oss en leder med bred erfaring, som skal bidra til at Siva får en sentral rolle i norsk industri- og næringsutvikling og det grønne skiftet.

-Det får vi i Jan Morten, med hans toppledererfaring fra flere sektorer og varierte bakgrunn fra industri og virkemiddelapparatet, sier Roland.

Har befestet Sivas rolle
Styrelederen retter samtidig en stor takk til Andreas Krüger Enge, som har vært konstituert direktør i Siva siden juni 2021 da Ingrid Riddervold Lorange fratrådte sin stilling.

Teknisk totalentreprenør som skaper smarte og bærekraftige bygg hvor folk trives

– Han har på forbilledlig vis ledet selskapet gjennom en krevende periode med både omstilling og virkemiddelgjennomgang, og det er en stor styrke for Siva at han er med videre.

Enge uttrykker på sin side takknemlighet for den tilliten styret har vist han.

–Jeg kom inn i Siva i en krevende situasjon for selskapet forsommeren 2021.

-Nå har vi nådd et felles mål om å befeste Sivas rolle som selskapet for industrivekst - en sentral aktør i den grønne industrielle omstillingen Norge skal gjennom.

-I Jan Morten Ertsaas har styret funnet en leder med en tydelig leder- og industriprofil, som vil gi Siva ytterligere kraft i arbeidet framover. 

-Jeg gikk inn i Siva med en tydelig motivasjon for samfunnsoppdraget. Den samme motivasjonen ligger til grunn for å være med Siva videre på reisen, sier Andreas Krüger Enge.