-Jeg er både ydmyk og stolt over å få denne muligheten. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene sammen med teamet i foreningen, sier Sivertsen. Foto: Glass og Fasadeforeningen
Sist oppdatert: 26-01-2023 - Pressemelding 

Skal lede fagutdanningen i glassfaget

Glass og Fasadeforeningen har ansatt Jonas van Zwieten Sivertsen (36) som ny faglig leder. Fra 1. februar skal han lede foreningens kursvirksomhet, fagopplæring i glassfaget og rekruttering av lærlinger.

Jonas van Zwieten Sivertsen har erfaring både som håndverker og rådgiver i glass- og fasadebransjen.
Sivertsen har selv fagbrev og mesterbrev i glassfaget. Han begynte som lærling hos lokal bedrift hjemme i Bergen i 2005 og gikk på det tidligere Glassfagsenteret på Kongsberg videregående skole.

 I senere tid er han også utdannet som fagskoleingeniør-bygg og BIM-tekniker. Forutsetningene for å være med å videreutvikle fagutdanningen er altså på plass.

GK Norge - Norges grønneste logistikkbygg

-Foreningen har over flere år jobbet godt med å formidle kunnskap. Det har jeg både opplevet under utdanningen og sett som følger av foreningens målrettede arbeid gjennom flere år.  

-Jeg er imponert over hvor langt foreningen er kommet og har stor respekt for mine kommende kollegaers kunnskap og erfaring.

-Jeg er både ydmyk og stolt over å få denne muligheten. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene sammen med teamet i foreningen, sier Sivertsen.

Jonas van Zwieten Sivertsen har arbeidet som glassfagarbeider, teknisk rådgiver, byggeleder og prosjektingeniør. Han vil bruke egen erfaring i sitt arbeid.

– Vi må jobbe aktivt for å selge inn glassfaget overfor ungdom.

-Ikke bare som et yrkesvalg, men som en faktisk karrierevei. I glass- og fasadebransjen får man jobbet med spennende materialer og arbeidsoppgaver, og med et fagbrev i hånden får man et tydelig bevis på kompetanse.

-Det er også viktig å formidle at fagbrev er et ypperlig utgangspunkt for dem som skulle ønske å bygge på med mer kunnskap og utdanning.

God match

Stillingen til Sivertsen ble opprett som følge av foreningens etablering av kurs- og kompetansesenteret GF Arena. I tillegg til kursvirksomhet og fagopplæring, autoriserer foreningen glass- og fasaderådgivere.

– Med Jonas van Zwieten Sivertsen inn i GF Admin teamet forsterkes foreningens posisjon som arena for opplæring og utdanning. Han tilfører oss komplementære ferdigheter som vil løfte alle deler av vår virksomhet.

-Vi er spesielt glade for at han bringer med seg kunnskap om BIM-modellering. Vårt autorisasjonsprogram tar nå i bruk BIM som verktøy og dette skal videreutvikles til mange av våre kurs og opplæringstilbud.

-Vi ser frem til å få denne kompetansen på plass og Jonas med i teamet, sier direktør Bjørn Glenn Hansen