- Jeg tar med meg 10 års erfaring med klima- og bærekraft i finansnæringen, en næring som på samme måte som bygg- og anleggsnæringen har gjennomgått store endringer de siste årene på dette området, sier Agathe Schjetlein. Foto: Kilian Munch
Sist oppdatert: 20-04-2023 Pressemelding 

Ny bærekraftsjef i Multiconsult

Agathe Schjetlein er ansatt som ny Chief Sustainability Officer i Multiconsult og tiltrer i stillingen i begynnelsen av august 2023.

Schjetlein skal bidra til at Multiconsult skal ta en enda sterkere og tydeligere posisjon innen bærekraftig samfunnsutvikling.

- Jeg ser frem til å lede arbeidet med bærekraft i Multiconsult, og bygge videre på det gode arbeidet som allerede er gjort.

- Sammen med dyktige fageksperter skal vi identifisere utfordringene og finne løsningene som skal gi mer bærekraftig nærmiljø, byer, bygg, industrisatsninger og infrastrukturprosjekter, sier Schjetlein.

Savner bedre lobbyister til betongindustrien

Agathe Schjetlein kommer fra stillingen som direktør bærekraft og medlemskontakt i Finans Norge og har tidligere erfaring fra både offentlig og privat sektor.

- VI er svært fornøyd med å få på plass en erfaren Chief Sustainability Officer som skal hjelpe til med å styre og lede selskapets bærekraftarbeid.

-Denne rollen vil ha en viktig funksjon for å definere hvordan Multiconsult kan bidra til å utvikle en enda mer bærekraftig bygg- og anleggsnæring gjennom rådgivning i tusenvis av prosjekter hvert år, sier Kristin O. Augestad, konserndirektør i Multiconsult.

Gjennom 2022 posisjonerte Multiconsult seg for å levere på ambisjonen om å være en foretrukket partner i det grønne skiftet. Samtidig opplevde selskapet økt etterspørsel etter kompetanse og løsninger innen klima, miljø og samfunnsutvikling.

- Multiconsult har kompetansen og posisjonen som en solid partner for sine kunder, og jeg gleder meg til å ytterligere styrke bærekraft som et konkurransefortrinn og en naturlig del av forretningen.

Indian Bygg AS - Gjerdrumsvei 10 Studentboliger

- Jeg tar med meg 10 års erfaring med klima- og bærekraft i finansnæringen, en næring som på samme måte som bygg- og anleggsnæringen har gjennomgått store endringer de siste årene på dette området, sier Schjetlein.

Agathe Schjetlein vil lede en kjernegruppe med dedikerte bærekraftsressurser fra ulike deler av organisasjonen i Multiconsult Norge og sikre god samhandling med konsernets øvrige datterselskaper, blant annet LINK Arkitektur.

Multiconsult er et børsnotert norsk ingeniør- og arkitekturselskap, med over 3300 høyt kompetente medarbeidere.