Norges største boligbygger 2021
Systemhus hadde 1198 igangsatte boliger i 2021. Illustrasjonen viser eneboligen med utleiedel, "Gausel". Ill: Systemhus
Sist oppdatert: 22-01-2022

Norges største boligbygger 2021

Med 350 forhandlere var det aktørene under Mestergruppen-paraplyen som også i 2021 sto for det største volumet innen boligbyggebransjen i Norge. 

Mestergruppens boligkjeder med forhandlere topper listen over Norges største boligbyggere og hadde 3285 igangsatte boliger i 2021.

I tillegg igangsatte Mestergruppens hytteprodusenter med forhandlere totalt 820 fritidsboliger i 2021 og er dermed også Norges største fritidsboligbygger.

– Gjennom våre forhandlere har Mestergruppen igangsatt totalt 3285 boliger, 12,9% av den samlede boligproduksjonen i 2021. Mestergruppens fire boligkjeder sto for det desidert største volumet i fjor, sier konsernsjef i Mestergruppen, Mikkel Sandvik, i en melding. 

Mestergruppen økte igangsettinger av eneboliger med 7 % i 2021, og både Mesterhus og Blink Hus hadde en sterk vekst på over 20 %.

Mestergruppen har fire plasseringer på årets topp 10-liste over Norges største boligbyggere. Mestergruppens huskjeder Systemhus, Mesterhus, Nordbohus og Blink Hus ligger på henholdsvis 2., 3., 8. og 9. plass.

Systemhus har flest igangsettinger med 1198 boenheter, fulgt av Mesterhus med 1046, Nordbohus med 548 og Blink Hus med 493. Sammenlagt er dermed Mestergruppen Norges største boligbygger med totalt 3285 igangsatte boliger i 2021.

Kjededirektør i Mesterhus, Karl Arne Jespersen, sier
– Aktørene under Mestergruppen-paraplyen sto også i 2021 for det største volumet i bransjen. Eneboligsalget har fått en boost gjennom pandemien da flere ønsker seg mer plass og hage.

-Mestergruppens kjeder bygger nå hver femte enebolig i Norge. I tillegg har boligkjedene våre også hatt en vekst i hyttebyggingen på 80 % i 2021.

-Dette er gode resultater og tusen takk til alle våre medlemmer og medarbeidere.

Saltdalshytta er Norges nest største hytteprodusent
Mestergruppen eier også Saltdalshytta, som er Norges nest største hytteprodusent med 444 bygde hytter i fjor. I tillegg har Mestergruppens huskjeder bygget 376 hytter i 2021. Totalt er da Mestergruppen Norges største hyttebygger med totalt 820 igangsatte fritidsboliger i 2021.

– Vi hadde en økning i antall igangsatte hytter på hele 60 % sammenlignet med året før. Det er tydelig at hyttekolleksjonen vår treffer markedet godt, og at kundene setter pris på fleksibilitet, god veiledning og lokal tilstedeværelse nær hyttedestinasjonene.

-Vi jobber også mye med digitale verktøy for å forenkle kjøpsprosessen for våre kunder og har flere produktlanseringer på gang i 2022, sier Stine Røsand som er administrerende direktør i Saltdalshytta./

Om Mestergruppen
Mestergruppen er et av Skandinavias største konsern innen byggevarehandel, huskjededrift for boligentreprenører og eiendomsutvikling.

Mestergruppen eier byggevarekonseptene Byggtorget, Byggeriet, XL-BYGG, Bolist og Järnia med til sammen ca. 500 utsalgsteder i Norge og Sverige.

De er Norges største boligprodusent gjennom våre 300 medlemsbedrifter i huskjedene Mesterhus, Systemhus, Nordbohus og Blink Hus. I tillegg driver konsernet eiendomsutvikling gjennom Mestergruppen Eiendom og tilbyr arkitekt- og rådgivningstjenester gjennom Mestergruppen Arkitekter.

Mestergruppen er en av landets største hytteprodusenter, med kjente merkevarer som Saltdalshytta og Røroshytta i porteføljen, samt en ledende takstol- og precutprodusent gjennom Pretre.