Skanska bygger Lervigskvartalet for Stavanger Kommune
Det skal bygges med utstrakt bruk av massivtre og byggearbeidene skal gjennomføres som fossilfri byggeplass. Prosjektet skal miljøsertifiseres i henhold til BREEAM-NOR med ambisjon om å nivå «very good» på sertifiseringsskalaen. Ill: Studio hoh og Bark arkitekter.
Sist oppdatert: 19-01-2022

Skanska skal bygge Lervigskvartalet

Skanska har signert kontrakt med Stavanger kommune om bygging av Lervigskvartalet.

Kontrakten har en verdi på 750 MNOK og inngår i ordrereserven for Norden i første kvartal 2022.

Når Lervigskvartalet står ferdig skal bli en ny møteplass for Storhaug bydel i Stavanger. Det skal bygges totalt 26000 m2 bygningsmasse og prosjektet Lervikskvartalet rommer både barneskole, barnehage, flerbrukshall, bydelssenter, dagligvarebutikk, kontorer og parkeringsanlegg.

- I dette prosjektet får vi virkelig levendegjort vår visjon om å bygge for et bedre samfunn. Det er et unikt prosjekt i form av at det rommer så mange viktige funksjoner for lokalsamfunnet, samtidig som det har høye miljøambisjoner.

Skanska bygger Lervigskvartalet for Stavanger Kommune
Leidulf Skjørestad, direktør i Bymiljø og utbygging og Jone Klingsheim, regiondirektør i Skanska Bygg Sør, signerer kontrakten om bygging av Lervigskvartalet. Foto: Skanska

-Vi takker for tilliten og ser frem til å komme i gang med byggingen, sier Tor Arne Midtskogen, konserndirektør med ansvar for Skanskas byggvirksomhet i Norge, i en melding. 

Det skal bygges med utstrakt bruk av massivtre og byggearbeidene skal gjennomføres som fossilfri byggeplass. Prosjektet skal miljøsertifiseres i henhold til BREEAM-NOR med ambisjon om å nivå «very good» på sertifiseringsskalaen.

- Vi er veldig glad for å få være med på dette spennende og ikke minst nytenkende byggeprosjektet som vil bidra til å utvikle bydelen Storhaug i Stavanger.

-Prosjektet passer godt inn i vår portefølje og vi får brukt bredden i vår kompetanse i gjennomføringen, forteller Jone Klingsheim, regiondirektør for Skanska Bygg Sør.

Prosjektet gjennomføres i totalentreprise og det blir oppstart bygging i mai 2022 og planlagt overlevering er september 2024.