Grethe Bergly, konsernsjef i Multiconsult. Foto: Multiconsult / Bård Gudim
Sist oppdatert: 16-01-2024 Pressemelding 

Multiconsult med nytt oppkjøp i Sverige

Multiconsult kjøper det svenske konsulentselskapet VA-Resurs AB. Oppkjøpet bidrar til å styrke Multiconsults svenske datterselskap, Iterio AB, med markedsledende og ettertraktet kompetanse innen VA.

Med VA Resurs vil Iterio være i posisjon til å ta nye markedsandeler.

VA-Resurs har lang og bred erfaring med prosjektering, koordinering, utredning og ledelse av prosjekter innen vann, overvann og avløp.

Selskapet har en sterk posisjon som en ettertraktet partner og leverandør i markedet, synliggjort ved at selskapet nylig vant en større kommunal kontrakt i Stockholm.

- VA-Resurs består i dag av 11 medarbeidere med base i Stockholm.

Turhus Maskin AS - Norges grønneste logistikkbygg

- Oppkjøpet av VA-Resurs er en del av våre vekstambisjoner i Sverige gjennom vårt datterselskap Iterio. VA-resurs er et veldrevet selskap og innehar markedsledende kompetanse innen vann og avløp (VA).

- Med oppkjøpet av VA-Resurs vil Iterio fortsette å utvikle virksomheten og bygge ytterligere kompetanse i et voksende område i tråd med ambisjonene i selskapet, sier Grethe Bergly, konsernsjef i Multiconsult.

Itero har hatt et mål om å styrke seg med helhetlige leveranser innen VA.

Med oppkjøpet av VA-Resurs og Helm Connect i desember 2023, blir denne ambisjonen realisert.

Begge selskapene representerer attraktiv kompetanse innen et marked i vekst og vil bidra til at Iterio er i posisjon for å ta nye markedsandeler.

- Dette er både viktig og spennende for oss. Våre to siste oppkjøp utfyller hverandre på en svært god måte og vi har nå etablert en omfattende kompetanse innen vann.

- Det er en stor etterspørsel etter kompetanse innen vann- og avløpsteknologi (VA) og dette utgjør en sentral del av mange av våre oppdrag.

- Jeg føler meg trygg på at vi i felleskap vil tilby gode produkter til våre kunder og ta nye markedsandeler i tiden fremover, sier Jonas Jonsson, administrerende direktør i Iterio.