- Vi gjør dette fordi vi tenker i et langtidsrettet perspektiv, i tillegg til at det ganske enkelt er den rette tingen å gjøre, sier Kristian Haaber, Brand Manager i forvaltningsselskapet som drifter Moxy Tromsø hotellet, Core Hospitality. Foto: Moxy 
Sist oppdatert: 08-08-2023 Pressemelding

Nytt Tromsø-hotell tildeles bærekraftssertifisering

Sertifikatet Green Key er en forpliktelse til å etterkomme strenge kriterier som gjør det mulig for bedrifter å sikre at de drifter hotellene sine bærekraftig. Det nyåpnede hotellet Moxy Tromsø tildeles nå Green Key-sertifiseringen.

Moxy Hotels åpnet nylig sin nordligste destinasjon gjennom lanseringen av Moxy Tromsø i Norge. Nå tildeles hotellet, med sine 208 rom, Green Key-sertifisering, hvilket godt illustrerer innsatsen som legges ned for å sikre bærekraftig drift.

Prestasjonen kommer kort tid etter gjensertifiseringen av Moxy Bergen, hvilket gjør Moxy et bærekraftig valg på tvers av Norge.

Green Key handler ikke bare om en bærekraftig profil, det er også en plattform som hjelper hoteller med å bli bedre, gjennom en strukturert tilnærming til å jobbe med bærekraft.

Ledige stillinger innen bygg og anlegg

- Dette er vårt andre hotell som Green Key-sertifiseres og vi forplikter oss til å økosertifisere alle våre hoteller.

- Vi gjør dette fordi vi tenker i et langtidsrettet perspektiv, i tillegg til at det ganske enkelt er den rette tingen å gjøre, sier Kristian Haaber, Brand Manager i forvaltningsselskapet som drifter Moxy Tromsø hotellet, Core Hospitality.

Bærekraftsmål
Som et profesjonelt forvaltningsselskap kan Core Hospitality legge inn bærekraft i alle prosessene, fra design og til gjestenes opplevelse. Men, som Kristian Haaber forklarer, «ved å være en franchisetaker som ikke bygger eiendommen selv, begrenses vi av å ikke kunne ta alle avgjørelser selv».

Men bedriften jobber med investorer og merkevareeiere som også fokuserer på å begrense miljøpåvirkning og å gi anbefalinger for å gjøre forbedringer der det er gjennomførbart.

Dette er synlig i Moxy Tromsø også, der eier Daimyo AS etterstreber å sertifisere bygningen med BREEAMs Very Good-sertifisering. Disse to sertifiseringene kombinert er en sterk indikator på at Moxy Tromsø er blant de mest bærekraftige alternativene som er tilgjengelige i den arktiske byen.