F.v: Torgeir Flaatten og Reidun Haaland, Insenti, Alexander September, Håndverkskompaniet, Stian Kjellhov og Per Øivind Dahl, Tellus Eiendom. Foto: Tellus Eiendom
Sist oppdatert: 11-07-2023 Pressemelding 

Klart for oppstart på Morenen

I august går Tellus Eiendom i gang med oppussing og ombygging av Morenen Kjøpesenter i Indre Østfold. Nylig ble avtale med Håndverkskompaniet signert, som betyr at alt er klart for byggestart.

Arbeidene vil foregå i halve kjøpesenteret, og omfatter innvendige rivearbeider, etablering av nye butikklokaler, ny varerampe og nytt pauserom for ansatte.

Ombyggingen er på totalt 3500 kvadratmeter. Oslo-baserte Håndverkskompaniet har lang erfaring med ombygging av lokaler i full drift, og det kommer godt med i dette prosjektet.

Novo Entreprenør AS

Dialog for smidig gjennomføring

- På Morenen er det avgjørende med smidig gjennomføring og god informasjon, siden oppussingen skal pågå mens resten av kjøpesenteret holder åpent.

- For å minimere belastningen er dialogen med leietakerne og hensynet til kundene avgjørende for oss, forteller prosjektleder i Insenti Drammen, Reidun Haaland.

- Insenti har bred kompetanse innenfor både nybygg og rehabilitering, og størrelsen på firmaet gir fleksibilitet. Til byggeledelse på dette prosjektet har hun tatt inn en kollega fra Oslo- kontoret.

Insenti Drammen har nettopp vært med på å overlevere et større nybygg til Tellus, Meny-butikken på Krokstadelva.

- Tellus Eiendom er en byggherre vi ser fram til å samarbeide videre med, først ut nå er Morenen kjøpesenter på Slitu.

- Når vi ser hva kundene våre har på blokka om dagen, blir det mer og mer aktuelt med rehabilitering som dette framover, sier hun.

Ledige stillinger innen bygg og anlegg

Videre vekst på Morenen

I løpet av våren 2024 er butikkene på plass i de nye lokalene.

- For oss er det viktig med smidig gjennomføring av hensyn til leietakere og kunder på Morenen i ombyggingsfasen.

- Vi gleder oss over å legge grunnlaget for videre vekst for butikkene på senteret. Morenen er et etablert handelspunkt med lang historie, og vårt mål er å utvikle Morenen til et godt sted å handle med bredt vareutvalg til glede for hele Indre Østfold.

- En nøkkel for å få til det er å bygge nye butikker for både etablerte butikknavn med lange tradisjoner på Slitu, så vel som nye, sier Stian Kjellhov, eiendoms- og utviklingssjef i Tellus Eiendom. Selskapet overtok handelsparken i 2021.

På sikt vil Tellus Eiendom også utvikle øvrige deler av Morenen, men starter altså med å styrke kjøpesenteret.

  • Byggherre: Morenen Handelspark AS
  • Prosjektutvikler: Tellus Eiendom AS
  • Håndverkskompaniet AS er tildelt entreprenørkontrakten for byggearbeidene.
  • Insenti Drammen AS har prosjektledelsen og Insenti AS vil følge opp med byggeledelse.
  • Prosjektet omfatter innvendige rivearbeider, etablering av nye butikklokaler, ny varerampe og nytt
  • pauserom for ansatte.
  • Totalt 3500 kvadratmeter.