Guro Istad skal lede Pressens hus
– Jeg er ydmyk overfor oppgaven jeg har foran meg, og ser frem til vi fyller huset med masse godt, interessant og lærerikt innhold. Vi skal lage et Pressens hus som pressefolk og medieinteresserte i hele landet føler seg hjemme i. Det gleder jeg meg voldsomt til å ta fatt på, sier Guro Istad. Foto: Lise Åserud / NTB
Sist oppdatert: 09-04-2021

Guro Istad blir leder for Pressens hus

Pressens hus i Skippergata, i Oslo nærmer seg åpning og nå er det klart at det blir Guro Istad som blir daglig leder. 

– Vi lette etter gull, og jeg har sjeldent opplevd at en kandidat får så mange lovord fra bransjekollegaer, sier Siri Skaalmo, leder for Institutt for Journalistikk som er organisasjonen som ansetter og har ansvar for den daglige ledelsen av huset, i en pressemelding. 

Guro Istad (43) er nordlending, har det meste av sin journalistkarriere på Vestlandet og bor nå i hovedstaden. Hun har jobbet som journalist, reportasjeleder og nyhetsleder kultur med erfaring fra både BA, BT og VG, og har vært prosjektleder for Oslo Media House. 

Nå er hun redaktør i Kitchen reklamebyrå. Hun har også arrangementserfaring fra ulike hold og synger Opera

Guro Istad skal lede Pressens hus
– Vi lette etter gull, og jeg har sjeldent opplevd at en kandidat får så mange lovord fra bransjekollegaer, sier Siri Skaalmo, leder for Institutt for Journalistikk som er organisasjonen som ansetter og har ansvar for den daglige ledelsen av huset, i en presemelding. Fra venstre: Guro Istad og Siri Skaalmo​​​​​​​. Foto: Lise Åserud / NTB​​​​​​​

På tross av en intervjuprosess som har foregått på Teams er det allerede utvekslet både ideer, planer og visjoner for hva rollen som daglig leder på Pressens hus skal fylles med.

Stillingen er naturlig nok helt ny, og noe av det som lokket mange av de nær 30 søkerne var muligheten til å være med å forme Pressens hus fra start.

– Jeg er ydmyk overfor oppgaven jeg har foran meg, og ser frem til vi fyller huset med masse godt, interessant og lærerikt innhold. Vi skal lage et Pressens hus som pressefolk og medieinteresserte i hele landet føler seg hjemme i. Det gleder jeg meg voldsomt til å ta fatt på, sier Guro Istad. 

I Skippergata 24 i Oslo jobbes det nå iherdig for å klargjøre to bygårder til innflytting for 11 medieorganisasjoner i det som blir Pressens hus.

– Vi har store ambisjoner for Pressens hus. Istads kombinasjon av redaksjonell og kommersiell erfaring er perfekt for å nå våre mål, sier en fornøyd leder av styringsgruppen Mads Storvik, som til daglig er sjefredaktør og administrerende direktør i NTB, Pressens hus største medieorganisasjon.

Modulvegger er en ledende aktør innenfor systeminnredninger i Norge

Planen for huset er nemlig at det skal bli mye mer enn en kontoradresse for mediefolk.

– Vi vil invitere bransjen, lesere, lyttere og seere inn til både fag og fjas. Her skal vi diskutere journalistikk og samfunnsspørsmål og vi skal både dele, lære av hverandre og utfordre etablerte sannheter.

-Det er en merkedag når vi nå også har en dedikert person til å lede og koordinere Pressens hus for medieorganisasjonene og for publikum, sier Skaalmo.

Guro Istad tiltrer 1. august. Hun blir ansatt ved Institutt for Journalistikk som har fått en sentral rolle på Pressens hus. IJ skal ha både kontorer og kurs i 1. etasje der det meste av husets åpne arrangementer vil skje.