Mangeårig gründer og entreprenør Gunnar Johansen fra Gunvald Johansen Bygg ble tildelt den anerkjente NESO-prisen i Bodø lørdag kveld.
– Tusen takk til NESO. Dette var overraskende og over all forventning, sa en stolt Gunnar Johansen over å ha mottatt NESO-prisen foran kolleger og venner fra byggebransjen i nord. Foto NESO
Sist oppdatert: 19-10-2021

Hedret handlekraftig hedersmann

Mangeårig gründer og entreprenør Gunnar Johansen fra Gunvald Johansen Bygg ble tildelt den anerkjente NESO-prisen i Bodø lørdag kveld. NESO-prisen er landsdelens høyeste utmerkelse i bygg- og anleggsbransjen.

Stolt og overrasket
I statuttene for prisen heter det: "NESO-prisen tildeles en medlemsbedrift, en medarbeider i en medlemsbedrift, eller en annen person som siste år, eller gjennom flere år, har utmerket seg positivt innenfor bygg- og anleggsbransjen".

– Tusen takk til NESO. Dette var overraskende og over all forventning, sa en stolt Gunnar Johansen over å ha mottatt NESO-prisen foran kolleger og venner fra byggebransjen i nord.

Høythengende pris
Prisutdelingen fant sted på Nordnorske Entreprenørers Service Organisasjon (NESO) sitt høstmøte i Bodø lørdag 16. oktober, med 200 representanter fra bygg- og anleggsbransjen til stede. Prisen ble utdelt av adm. direktør Ruben Jensen i NESO.

– Utmerkelsen henger så høyt at den slett ikke deles ut hvert år. Faktisk har den kun vært utdelt 12 ganger tidligere og det er fire år siden sist. I år fikk juryen inn mange forslag på gode kandidater og juryen er samstemt om at Gunnar Johansen er en verdig og særdeles fortjent vinner av prisen, sier Jensen, i en melding. 

Handlekraftig hedersmann
Styret i NESO er jury for prisen. I sin begrunnelse oppsummerer styret slik:
– Gunnar Johansen har oppnådd meget gode resultater i egen bedrift, han har vært sentral i utviklingen av bygg- og anleggsbransjen og han nyter stor respekt i næringen og i markedet.

Savner bedre lobbyister til betongindustrien

-NESO-prisen, som er den høyeste bransjeutmerkelsen i landsdelen, tildeles derfor en hedersmann som vi fortsatt håper å kunne dra nytte av i mange år framover.

Det er Johansens egne medarbeidere som har nominert ham til den gjeve prisen.

– Gunnar er en leder som på en forbilledlig måte engasjerer og motiverer sine medarbeidere. Hans egenskaper er stor handlekraft, hardt og systematisk arbeid for å nå målene.

-Gunnar har alltid sett mulighetene og evne til gjennomføring av store nye prosjekter, sier de i begrunnelsen for nominasjonen.

Lokaleid suksesshistorie
Byggmester Gunvald Johansen ble etablert i 1963 som en ren tømrerbedrift med 12 medarbeidere og en aksjekapital på kr. 10.000,-. Gunvald Johansen fikk selv bare fem år i bedriften før han døde i 1968.

Bedriftens historie består av mange milepæler. Siden oppstarten i 1963 har selskapet hatt en formidabel vekst i både antall ansatte og i omsetning. I 1972 passerte selskapet sin første million.

– Med omsetning over en milliard i 2021 og 350 medarbeidere, må vi kunne si at selskapet har hatt en betydelig vekst og er blitt en av landsdelens største entreprenører. Kanskje den største lokaleide, noe vi som landsdelspatrioter setter svært stor pris på, uttaler Jensen.

Hardtarbeidende styreleder
Konsernet består i dag av tre virksomhetsområder, entreprenør, byggevaresalg og eiendom. Gunnar har vært grunderen fra han startet i selskapet i 1971, som 23-åring og nyutdannet ingeniør.

Prisutdelingen fant sted på Nordnorske Entreprenørers Service Organisasjon (NESO) sitt høstmøte i Bodø lørdag 16. oktober, med 200 representanter fra bygg- og anleggsbransjen til stede. Prisen ble utdelt av adm. direktør Ruben Jensen i NESO. Foto: Neso

Fra 1982 overtok han fullt eierskap og ledelsen av selskapet. I dag ledes selskapet av hans to sønner, mens Gunnar har rollen som arbeidende styreleder.

Gunnar har i alle år vært engasjert i utviklingen av bransjen og er en aktiv nettverksbygger som har hatt flere tillitsverv i blant annet NESO, EBA, Mesterhus og Byggmakker. Han er til og med Finlands honorære konsul i Bodø.

– Gjennom alle disse årene, da først og fremst som entreprenør, har Gunnar vært delaktig i mange store og spennende prosjekter- først og fremst i Saltenregionen.

-Gunnar blir ansett som en talsmann for bransjen som blir lyttet til. Stor autoritet og tillit er ord som går igjen om Gunnar Johansen, sa Ruben Jensen under tildelingen.

Om NESO
Nordnorske Entreprenørers Service Organisasjon SA (NESO) er den største bransjeorganisasjonen for byggebransjen i Nord-Norge og den største frittstående næringslivsorganisasjonen i landsdelen. NESO representerer 137 entreprenørbedrifter med over 13 milliarder kroner i omsetning.

Medlemsbedriftene har over 5.400 ansatte. Bygge- og anleggsbransjen er den største næringen i Nord-Norge målt etter verdiskaping, og en av de største målt etter antall sysselsatte.