Den blå hjelmen - Norges Hyggeligste
Sigrid Bonde Tusvik, Markus Bailey, Espen Lervaag, Petter Pilgaard, statsminister Erna Solberg og Norsk Byggebransjes egen Martin, har alle har de tatt på seg den blå hjelmen for å vise sin støtte til stolte håndverkere landet over. Foto: Norsk Byggebransje
Sist oppdatert: 28-04-2021

Den blå vernehjelmen sprer seg i sosiale medier

Den siste uken har den blå vernehjelmen dukket opp flere steder i sosiale medier. Flere kjente personer har tatt på seg den blå vernehjelm for å markere sin støtte til håndverksbransjen.

Sigrid Bonde Tusvik, Markus Bailey, Espen Lervaag, Petter Pilgaard – og ikke minst statsminister Erna Solberg. Alle har de tatt på seg den blå hjelmen for å vise sin støtte til stolte håndverkere landet over. 

Den blå hjelmen står for å løfte håndverksbransjen og rette søkelyset mot alle de hyggelige, dyktige fagfolkene vi har i Norge.

Tall fra SSB viser at vi i Norge kommer til å mangle så mye som 90 000 fagarbeidere i fremtiden. Vi trenger derfor enda flere fagfolk i Norge og vi trenger flest mulig til å støtte bransjen og fremsnakke håndverksfagene.

Den blå vernehjelmen er et symbol som handler om å sette et positivt søkelys på håndverksbransjen i Norge. Nå håper vi så mange som mulig kler sin bitmoji på snapchat i den blå hjelmen, benytter filteret med blå hjelm, eller rett og slett tar på seg en ekte blå vernehjelm og deler i sosiale medier, sier Benjamin Husstad-Nedberg, prosjektleder i Norges Hyggeligste Håndverker som er initiativtaker bak «Den Blå Hjelmen».

Kjenner du Norges Hyggeligste Håndverker? Nominer dem her

Norges Hyggeligste Håndverker er håndverksbransjens årlige kåring, som er bransjens positive historieforteller ved å løfte frem de gode historiene og de dyktige håndverkerne gjennom kåringen.

Hver gang jeg ser en blå hjelm dukke opp på skjermen min blir jeg stolt av å være Håndverker! sier Alexander Nygaard-Andersen, fjorårets vinner av Norges Hyggeligste Håndverker. 

At så mange personer på denne måten viser sin støtte til bransjen og håndverksfagene, gjør meg stolt. Jeg håper at slike initiativ kan bidra til å inspirere ungdommen til å søke seg til håndverksfagene, avslutter Nygaard-Andersen.

De siste dagene har flere kjente profiler, både fra politikken og næringslivet tatt på seg den blå hjelmen for å vise sin støtte til håndverksbransjen og filteret på snapchat har den siste uken blitt tatt i bruk over 60 000 ganger.

Slik tar man på den blå vernehjelmen i snapchat:
Kle figuren din i Snapchat med blå hjelm! Du finner den under alle hattene i bitmoji-katalogen, eller bruk blå-hjelm linsen neste gang du tar en selfie.

Om Norges Hyggeligste Håndverker
Norges Hyggeligste Håndverker er en kåring som hyller håndverkerne. Sammen deler vi de gode historiene, og vi blir bedre kjent med alle menneskene som hver dag er med på å bygge landet.

Hver eneste dag inviterer tusenvis av nordmenn en håndverker inn i hjemmene sine. Selv om de aller fleste er storfornøyd med jobbene som blir gjort, er det sjelden man leser gladsakene om håndverkerne. Bransjen har fått et ufortjent dårlig rykte.

Dette ønsker Norges Hyggeligste Håndverker å gjøre noe med! Kåringen er et bransjesamarbeid mellom ulike aktører i håndverkerbransjen.