Bygger unikt industrialiseringssenteret i Arendal
Industrialiseringssenteret vil være en viktig milepæl i arbeidet med å bli verdens mest bærekraftige og kostnadseffektive batteriprodusent, sier Terje Andersen, CEO i Morrow Batteries. Foto: Morrow Batteries
Sist oppdatert: 22-02-2021

Bygger industrialiseringssenter for batteriteknologi i Arendal 

I desember 2020 ble det kjent at Morrow Batteries, vil bygge en gigantisk batterifabrikk i Eyde Energipark, i Arendal. Byggestart for nye fabrikken er etter planen i 2023, men allerede i år vil de starte byggingen av Morrow Industrialization Centre. 

- Morrow Industrialization Centre er avgjørende for å utvikle nye produkter og skalere aktivitetsnivået opp til det som kreves av den planlagte gigafabrikken. I samarbeid med våre partnere og kunder vil vi utvikle morgendagens batteriteknologi.

Industrialiseringssenteret vil være en viktig milepæl i arbeidet med å bli verdens mest bærekraftige og kostnadseffektive batteriprodusent, sier Terje Andersen, CEO i Morrow Batteries, i en melding. 

Morrow Industrialization Centre vil bestå av en pilotfabrikk i tillegg til flere ulike industrialiseringssentre, som eksempelvis Battery Innovation Centre, Material Pilot Centre og Recycling Pilot Centre. Disse vil legge til rette for en sirkulære verdikjede og sørge for at Morrow Batteries vil være helt i front innenfor batteriteknologi.

Morrow Batteries. Slik ble deler av den planlagte fabrikken fremstilt i prospektet fra Arendal kommune, som til slutt ble valgt som tomt for gigafabrikken. Ill: RIFT/NSW Arkitektur

Etableringen av industrialiseringssenteret vil skje stegvis og etter planen vil byggingen av Battery Innovation Centre starte senere i år. Det er enda ikke tatt stilling til hvor senteret skal etableres, men det blir i nærhet til den planlagte gigafabrikken.

Blir designet av verdensledende eksperter
Morrow Batteries er allerede i gang med å definere spesifikasjoner og designe industrialiseringssenteret. Dette gjøres i samarbeid med eksperter fra PEM, som er en del av det anerkjente RWTH Aachen universitetet i Tyskland.

- Dette vil være det første industrialiseringssenteret i verden som vil dekke alle behovene til den nåværende Li-ion-teknologiplattformen og som samtidig kan utvikle neste generasjons teknologier som fast stoff-batterier, litium metall anoder, prelitiert silisium-baserte anoder og svovelbaserte katoder.

-Senteret gjør det mulig å industrialisere ny teknologi og produsere battericeller for nisjemarkeder, og kan også brukes til kundekvalifisering i større volum, sier Rahul Fotedar, CTO i Morrow Batteries.

PEM har en solid referanseliste og er et anerkjent miljø innen batteri- og bil-industrien. De har blant annet utviklet et industrialiseringssenter i Storbritannia, UK Battery Industrialization Centre, og leder det pågående arbeidet med å planlegge Fraunhofer Research Factory for Battery Cells FFB i Tyskland.