Ronny Øvrevik (divisjonsdirektør divisjon Kysten i Bravida Norge), Tore Bakke (adm. dir. Bravida Norge), Magnus Thunestvedt (storkundeansvarlig i Thunestvedt-konsernet), Roy Sætre (adm. dir. Magnus M. Thunestvedt) og Stian Søhoel (direktør M&A og kommunikasjon Bravida Norge) Foto: Bravida Norge
Sist oppdatert: 05-10-2023 Pressemelding 

Bravida Norge kjøper Vestlandets største elektrokonsern

Bravida Norge kjøper Thunestvedt-konsernet og blir dermed den største aktøren på markedet i Vestland. Konsernet omsetter for ca. 600 millioner kroner, har ca. 380 ansatte og tilbyr tjenester på totalt 6 lokasjoner i Vestland fylke.

Thunestvedt-konsernet omfatter selskapene Magnus M. Thunestvedt, Pettersson & Gjellesvik, Sæterdal Elektro og Vangen Elektriske.

Sammen er de i dag den største elektroinstallatøren på Vestlandet, med Bergen og omland som hovedområde. Konsernet leverer service- og prosjektoppdrag til både private og offentlige virksomheter, og rundt 60 prosent av virksomhetens omsetning er service- og ettermarkedsoppdrag.

- Thunestvedt-konsernet har en sterk posisjon innen sine områder og oppkjøpet vil styrke Bravidas posisjon innen elektroservice betydelig.

- De siste årene har Thunestvedt-konsernet hatt svak lønnsomhet, hovedsakelig på grunn av vesentlige tap på prosjekter som nå er avsluttet. Det er satt i gang kostnadseffektiviserende tiltak som vil fortsette.

- Lønnsomhet er en prioritet for alle Bravida-avdelinger og jeg er overbevist om at vi skal sikre en god utvikling ved å jobbe med Bravidas forretningsmodell, styrket markedsposisjon, nøye prosjektutvelgelse og ved å ta godt vare på de ansatte, sier Tore Bakke, administrerende direktør i Bravida Norge.

- Det er en helt riktig avgjørelse nå å la Bravida ta over virksomheten for å akselerere reisen vi har startet mot å snu konsernet i riktig retning.

- Gjennom hele prosessen har vi hatt en god dialog og er fornøyd med avtalen som er bra for både våre medarbeidere, kunder og konsernet totalt sett, sier Gunnar Utskot, styreleder i Magnus M. Thunestvedt.

Bravidas oppkjøp av Thunestvedt-konsernet krever godkjenning fra Konkurransetilsynet.