Sverre har aldri angret på valget han tok om å bli elektrikerlærling og forteller om hvor givende, og flott det er å kunne hjelpe kunder og yte god service. Foto: Privat/Norges Hyggeligste Håndverker
Sist oppdatert: 06-09-2022 Saken er tidligere publisert på hyggeligste.no 

Tar alle utfordringer på strak arm

Sverre Emmerhoff er 20 år og har jobbet som elektrikerlærling i to år hos H2 Elektro.

Han bor på familiegården på Sæbøvik i Kvinnherad, hvor han ofte gjør fjøsstell både før og etter elektrikerjobben. Sverre er kjent for å være en skikkelig arbeidskar med et smittende humør, og er derfor kjent som firmaets Staysman!

Har aldri angret på yrkesvalg
Sverre har aldri angret på valget han tok om å bli elektrikerlærling. Han forteller om hvor givende og flott det er å kunne hjelpe kunder og yte god service.

I tillegg blir kundene veldig lettet når de kan få god hjelp. Sverre forteller at Sæbøvik er en liten plass hvor alle kjenner alle, så mange av besøkene ender med en hyggelig kaffekopp.

– Mange av mine eldre kunder kjenner besteforeldrene mine, så da får jeg ofte både kaffe og gode historier om dem!

På familiegården bor Sverre sammen med far, bestefar og lillebror. Der driver de med kjøtt og melk. I tillegg til å være elektriker, hjelper han til på gården både i fjøs og på kjøkken.

– Jeg er en overraskende god kokk, syns jeg selv hvertfall, spesielt til å bare være 20 år.

Det gode humøret består uansett
Sverre arbeider på gården i flere timer både før og etter elektrikerjobben er over. Men det gode humøret består uansett hos elektrikerlærlingen.

I nominasjonene til Sverre går det igjen at han klarer alle utfordringer, har et helt unikt humør, og smitter både av latter og smil! Han beskrives som pålitelig, løsningsorientert og en skikkelig gledespreder.

Dersom han står ovenfor en utfordring ser han muligheter og løsninger, og henger ikke med hodet.

Enorm stå på vilje og løsningsorientert
Sverre blir kalt firmaets Staysman, mye på grunn av det smittende humøret hans. Dette er også en fin kvalitet med kundene, da han både brenner for faget og er en skikkelig kjernekar.

Elektrikerlærlingen legger fokus på å stille opp for kundene og være blid for å være hyggelig i hverdagen.

Sverre har ikke vært finalist i Norges Hyggeligste Håndverker tidligere, og er stolt over å være blant så mange kjempe gode kandidater. – Jeg er rørt over alle de flotte nominasjonene og stemmene jeg har fått!

Han opplever at kåringen er utrolig viktig for å sette fokus på håndverksfaget, og på denne måten inspirerer og motiverer unge.

Klikk her for å stemme på Sverre!