Stolt vaktmester
– Jeg kaller meg selv vaktmester, som jeg er stolt av, og liker det dårlig når folk ser ned på den tittelen. Jeg fikser nemlig det meste! Foto: Norges Hyggeligste Håndverker 
Sist oppdatert: 23-09-2022 - Saken er tidligere publisert på hyggeligste.no 

Stolt vaktmester 

Ida Kristin Rosmo: – Jeg kaller meg selv vaktmester, og det er jeg er stolt av!

Ida Kristin Rosmo er et fyrverkeri av en dame. Hun mestrer stort sett alt innen håndverksfag og hun er uunnværlig både faglig og sosialt på skolene hun har tilsynsansvar for.

Ida er rett og slett en sprudlende dame som elsker jobben sin, hun trives også godt med kontraster.

Den ene dagen er det motorsykkel og kiting, mens det den andre dagen er hekling og husflid, men jobben kommer alltid først.

Ida er opprinnelig fra Trondheim, men flyttet fra Trondheim til Stavanger da hun fant en ledig stilling som vaktmester. I dag bor hun i Stavanger med mann og to barn og jobber som driftsoperatør i Stavanger Byggdrift.

Opplevde nedsettende kommentarer
Ida forteller at hun ville bli anleggsgartner fordi hennes mor sin entusiasme for hagen smittet over på henne. Hun ble utplassert som anleggsgartner i skoletiden, men opplevde å få nedsettende kommentarer fra en mann som mente at hun som jente ikke var flink nok og sterk nok.

På nye utplasseringer skjønte Ida at hun elsket å håndtere praktiske ting og store maskiner. Hun kaller seg vaktmester og er veldig stolt av tittelen.

– Jeg kaller meg selv vaktmester, som jeg er stolt av, og liker det dårlig når folk ser ned på den tittelen. Jeg fikser nemlig det meste!

Dagene går til generelt tilsyn av flere bygg, og dette innebærer vedlikehold, rensing av tagging, fiksing av knuste ruter, få opp ny kledning, sjekke tak, rense takrenner, fikse vannlekkasjer, kontakt med brannsentralen og følge opp sprinkelanlegg. Ida må altså kunne det meste om det meste.

Hun forteller at det er hennes genuine interesse for jobben som gjør henne til en god vaktmester. Eller driftsoperatør, da.

Gjør alt!
I jobben til Ida er ingen dager like. Hun har en stor grad av frihet til å planlegge dagene selv, så lenge alt blir gjort og prioritert riktig. Oppgavene er alltid varierte og hun får brukt kunnskapen sin hver dag.

– Jeg gjør jo alt – bortsett fra rørlegger- og elektrikerarbeid.

Ida forteller videre at det er en veldig sosial jobb der hun er sammen med både voksne og barn hver dag.

– Jeg føler jeg er et godt forbilde for barna som kvinne som fikser alt mulig, de spør og graver og det er veldig fint!

Norges hyggeligste håndverker 2022

En allsidig dame
Da Ida flyttet fra Trondheim til Stavanger hvor hun ikke kjente noen, måtte hun finne noe sosialt å gjøre. Hun fant kitemiljøet. – Helt fantastisk! For en frihetsfølelse, og for noen gode venner jeg har fått!

Det er ikke like lett å finne tid til kiting i en hverdag med jobb, familie og barn, men Ida kjører også motorsykkel, hun driver med hekling, sying, strikking, dreiing av trevirke og hun er styremedlem i Rogaland Husflidslag. Hun sliter altså ikke med å fylle tiden!

Løfter frem jenter i håndverksfag
Ida har fått mange flotte nominasjoner, den første kom fra mannen hennes som hun forteller er hennes største fan. Hun forteller også at hun har opplevd mye jantelov og at hun er veldig glad for at det nå med kåringen settes mer fokus på jenter i håndverksfag. Hun synes også det er flott at det er en egen kategori for lærlinger:

– At kåringen har med en egen lærling kategori er gull! Det betyr masse for de nominerte å være inkludert og verdsatt, og til inspirasjon for sin generasjon.

Ida er egentlig litt ukomfortabel når det kommer til oppmerksomhet, men at oppmerksomheten nå har vokst på henne og at hun er kjempestolt, glad og ydmyk over å være nominert i Norges Hyggeligste Håndverker 2022. Hun synes alle nominasjonene er så fine at hun mangler ord.

– Dessuten setter jeg stor pris på at kollegaer følger med, og stadig kommer det elever bort som sier “Jeg har stemt på deg idag”! Det varmer!

Klikk her for å stemme på Ida Kristin!