- Det er en ære å bli spurt om jurydeltakelse og jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet, sier Konserndirektør boligutvikling i OBOS Gjertsen Ebbesen. Foto: OBOS
Sist oppdatert: 04-03-2024 Pressemelding

OBOS Block Watne inngår samarbeid med Norges Hyggeligste

- OBOS Block Watne er en av Norges største boligbyggere. Hvem bygger? Jo, håndverkerne!

- Derfor er Norges Hyggeligste Håndverker sitt mål om å styrke rekrutteringen til yrkesfagene helt sammenfallende med våre ambisjoner, sier Konserndirektør boligutvikling i OBOS, Marianne Gjertsen Ebbesen.

22. april 2024 starter jakten på Norges Hyggeligste Håndverker for åttende året på rad, og nå er det klart at OBOS Block Watne blir med som sponsor og jurymedlem.

- Som markedsleder ønsker OBOS Block Watne å bidra til å styrke bransjen, og i prosjektet  Norges Hyggeligste Håndverker får vi en sterk kommunikasjonsplattform samt et fellesskap med andre ledende varemerker som deler verdier og et felles ønske om å ta samfunnsansvar i praksis.

- Det er en ære å bli spurt om jurydeltakelse og jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet, avslutter Gjertsen Ebbesen

Prosjektleder for Norges Hyggeligste Håndverker, Benjamin Husstad-Nedberg, er meget fornøyd med å få OBOS Block Watne med på laget

- OBOS Block Watne er en av pilarene i bransjen, og et merkevare som står for seriøsitet,  troverdighet og kontinuitet.

- De passer meget godt inn i sponsorgruppa og er en klar styrking av laget, sier Benjamin Husstad-Nedberg, prosjektleder i Norges Hyggeligste Håndverker.

Håndverksbransjens største og viktigste kåring

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverksbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverksfagene.

Kåringen fokuserer på positiv historiefortelling gjennom å løfte frem gode rollemodeller. Målet er å inspirere ungdom og voksne, samt styrke rekrutteringen til yrkesfagene i Norge.

I 2023 kom det inn over 3800 nominasjoner og 277 000 stemmer. Prosjektleder for kåringen Benjamin Husstad-Nedberg forteller at man har truffet en nerve i befolkningen, og har stor tro på at kåringen bare vil fortsette å vokse. 

- Norges Hyggeligste Håndverker engasjerer veldig – både hos håndverkerne og blant befolkningen for øvrig.

- At vi har fått inn over 10 000 nominasjoner og nesten to millioner stemmer på syv år sier jo det meste om hvor mye denne kåringen engasjerer, sier Husstad-Nedberg. 

Han mener kåringen er viktig med tanke på bransjens omdømme og rekruttering til håndverksfagene.

- Kjernen i Norges Hyggeligste Håndverker handler om å løfte frem alle de dyktige og hyggelige håndverkerne vi har her i landet, og gi dem oppmerksomheten de fortjener.

- Vi har gitt folk muligheten til å hylle håndverkerne, og den sjansen er det svært mange som har benyttet seg av, avslutter Husstad-Nedberg. 

Om Norges Hyggeligste Håndverker

Norge vil innen 2030 mangle 100 000 fagarbeidere, ifølge SSB. Å styrke håndverksbransjen er derfor et viktig samfunnsoppdrag. 

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverksbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverksfagene.

Kåringen fokuserer på positiv historiefortelling gjennom å løfte frem gode rollemodeller. Målet er å inspirere ungdom og voksne, samt styrke rekrutteringen til yrkesfagene i Norge.

Norges Hyggeligste Håndverker ble startet av mobilselskapet Talkmore (tidligere Dipper) og Mittanbud i 2017, og drives sammen med sentrale aktører i håndverksbransjen

Kåringen arrangeres for åttende år på rad i 2024. Fra 22. april er det åpent for nominasjoner, og prisutdelingen finner sted i september 

  • Rekkevidde: ca. 3 millioner nordmenn
  • Kjennskap: 56% i befolkningen, 80% blant håndverkerne
  • Engasjement: over 3800 nominasjoner og 277 000 stemmer (tall fra 2023)
  • Media: generer 200+ presseoppslag per år