Norsk Byggebransjes egen Netta har besøkt Norges Hyggeligste Håndverker Hussein El Haddaoui og overrakt premien fra oss og Guardio Safety. Foto: Netta Nyman - Norsk Byggebransje

Hussein El Haddaoui – Norges Hyggeligste Håndverker 2021

El Haddaoui møter oss utenfor sitt nye kontor i Oslo med et stort smil. Det er seks dager siden han gikk helt til topps i kåringen, blant 2200 nominerte håndverkere.

Vi er på besøk for å bli bedre kjent med den blide rørlegger-entreprenøren.

Hussein El Haddaoui er et kjent fjes for mange fra TV program som Sinnasnekker’n, Sommerhytta, Drømmehytta og Team Otto on Tour. Han har vært stemt frem til finalen i Norges Hyggeligste Håndverker 2 ganger tidligere, sist i 2020.

Kontorene på Bislett ligger nesten i bakgården hans, han vokste nemlig opp i rett i nærheten. Mange som går forbi vinker og hilser, og flere av dem har også fått hjelp av ham i løpet av årene. Han er en sjenerøs person som alltid finner tid til å hjelpe de som trenger det.

Foreldrene hans kommer begge fra Marokko, men møttes i Oslo på 60-tallet. De fikk snart sitt første barn, en jente, før tvilling guttene kom til verden.

– Jeg er storebror med tre timer, ler El Haddaoui.

Brødrene fulgte hverandre til videregående, men så ville Hussein bli apotektekniker og valgte helse- og sosialfag mens bror Hassan ville bli rørlegger og valgte teknisk byggfag.

Etter et år valgte Hussein å følge i sin brors fotspor og på den veien er han fortsatt. I 2009 startet han eget firma, Norsk Rørservice AS.

Læremester Tommy Bergwall og Hussein. Foto: Netta Nyman - Norsk Byggebransje 

Verdier
-For å lykkes som entreprenør og håndverker er det ikke bare jobben som skal være av høy kvalitet. Det er like viktig å yte service, være blid og få tillit hos kundene.

-Dette er verdier som er utrolig viktige for meg og mine medarbeidere.

-Dessverre har mange litt ymse tanker rundt håndverkere, smiler han. Det vil vi være med å endre på, derfor er dette viktige verdier som alle våre ansatte deler. Det er noe av det første jeg poengterer når vi ansetter nye rørlegger.

-Hold avtaler og tider, gjør alltid ditt beste og alltid gi beskjed hvis du er forsinket.

Mens vi snakker monterer prosjektleder i Norsk rørservice, Tommy Bergwall opp skap på det nye kontoret som de flyttet inn i dagen før. Han kommer med herlige kommentarer og nikker bekreftende.

-Bergwall var min første sjef og har lært meg «alt jeg kan» sier El Haddaoui, og begge ler høyt. Det er ingen tvil om at det er høyt til tak og god stemning på arbeidsplass.

-Gi noe til andre og du vil få det tilbake. Det er et motto som El Haddaoui følger uansett om det er å hjelpe familiemedlemmer eller naboer hjemme eller kunder og naboer på Bislett.

-Kan jeg ikke gjøre det ordentlig så vil jeg ikke gjøre det, uansett hva det er.

Takker familien
Årets vinner takket både kona og broren fra scenen når han mottok prisen som Norges Hyggeligste Håndverker

-Jeg hadde ikke vært der jeg er i dag uten dem. Når jeg startet eget selskap i 2009 måtte kona til slutt sette en liten stopper for arbeidslysten, for det ble litt lite tid til familien, smiler han.

Det ble mange lange dager og det var ikke alltid han skrev opp alle timer han jobbet. Det var viktigere å få fornøyde kunder.

Hussein El Haddaoui – Norges Hyggeligste Håndverker 2021
-For å lykkes som entreprenør og håndverker er det ikke bare jobben som skal være av høy kvalitet. Det er like viktig å yte service, være blid og få tillit hos kundene. Foto: Netta Nyman - Norsk Byggebransje

Sammen med hans marokkansk-spansk kone har de nå tre barn i alderen 0 til 14 år og eldste sønnen hjelper pappa med videoer og sosiale medier.

-I helgene er det familietid som prioriteres og ikke jobb. Vår yngste sønn er bare fem uker gammel og jeg skal ha pappapermisjon for første gang om noen måneder, det gleder jeg meg veldig til.

Vi konstaterer at kollegaen ikke tror sjefen kommer til å klare å holde seg unna kontoret. Dette er en person som elsker livet sitt, både på jobb og på privaten.

Inspirasjon
På spørsmålet om hva og hvem som inspirerer han trenger ikke Hussein El Haddaoui lang tenketid,
det er kundene og kollegene.

-Ingen dager er like og hver dag er det nye prosjekter i forskjellige størrelser. Å oppnå mål og gjøre prosjekter ferdig er drivkraften min og det er like gøy hver gang vi ferdigstiller et prosjekt. Jeg er ofte med fra begynnelsen til slutt.

Han er selv en stor inspirasjon for mange og får henvendelser flere ganger i måneden fra mennesker som vil blir rørleggere.

-Det kan være ungdommer som ikke helt vet hvilken vei de skal gå, men også voksne som ønsker å bytte bransje og etterutdanne seg. Disse henvendelsene gleder meg veldig. Han deler flere historier med stort engasjement.

En strålende rollemodell som elsker å dele med seg av kunnskapen og yrkesstoltheten sin. Service for Hussein er å gi kundene det lille ekstra, kjøre kunden til et møte etter en befaring eller ta seg tid til en prat over en kaffekopp.

Han tar seg alltid tid når rørleggerne hans ringer og lurer på noe, noe vi opplever flere ganger under intervjuet. Det er ikke tvil om at setter stor pris på sine medarbeidere.

Sosiale medier
Norsk Rørservice er meget aktiv på sosiale medier og det er ikke bare El Haddaoui som er på bildene og videoene. Han presenterer ofte «gutta» sine, noen av dem filmer selv arbeidet sitt når de jobber og blir ofte gjenkjent med navn når de kommer på besøk til kundene. Det skaper en god følelse helt fra starten.

Vi takker for en koselig stund og avslutter møtet med å overrekke vernehjelm fra Norsk Byggebransje
og
Guardio Safety behørig merket med den gjeve tittelen.

Vi ønsker Hussein El Haddaoui og «gutta» en fin dag videre og takker for gode hverdagstips når det gjelder rørene våre også!