-For Neumann Bygg er HMS og sikkerhet en naturlig del av hverdagen i varehusene og hos alle kundene våre ute på byggeplasser. Når Guardio Safety nå lanserer verdens første industrihjelm med Mips® , som gir ekstra beskyttelse til hjernen, som er det viktigste vi har, er vi glade for å kunne være den første forhandleren av disse i Norge. Foto: Guardio Safety
Annonsørinnhold - Sist oppdatert: 20-05-2021

Endelig tilgjengelig i Norge! 
 
Det svenske firmaet Guardio Safety AB står bak verdens første vernehjelm for bygg, anlegg og industri med Mips® Safety System. Bedriften har hatt en eventyrlig reise i Sverige og inntar nå Norge med full fart. 
 
Neumann Bygg først ut i stor skala!
Neumann Bygg har lange og stolte tradisjoner og har levert byggematerialer til proffmarkedet i mer enn 150 år. Med mer enn 300 ansatte over hele landet, med avdelinger fra Mandal i sør til Harstad i nord (Tromsø, Finnsnes, Harstad, Førde, Kaupanger, Bergen, Odda, Haugesund, Bryne, Sandnes, Mandal, Kristiansand og Askim) kan de altså nå også tilby det som kan være markedets desidert beste vernehjelm. 
 
Neumann betjener primært proffmarkedet i byggeindustrien. Entreprenører, byggmestere og håndverkere i små og mellomstore bedrifter. De er en del av konsernet STARK Group, som er Nordens største, og Europas nest største byggevare distributør. Allikevel er det lokal kjennskap, service og verdi som har størst fokus.
 
Hvorfor vil dere tilby vernehjelmen ARMET til det norske proffmarkedet?
 -For Neumann Bygg er HMS og sikkerhet en naturlig del av hverdagen i varehusene og hos alle kundene våre ute på byggeplasser.
 
-Vi ønsker å tilby proffkundene våre trygge og innovative sikkerhetsprodukter. Når Guardio Safety nå lanserer verdens første industrihjelm med Mips®, som gir ekstra beskyttelse til hjernen, som er det viktigste vi har, er vi glade for å kunne være den første storskala forhandleren av disse i Norge. 
 
-Her er forskning kombinert med lang erfaring fra sportsverden som nå er tatt med inn i byggeindustrien, og resultatet er en enda tryggere hjelm. Den er vi nå er glade for å tilby kundene våre både i varehusene og i nettbutikken vår, sier Commercial & Sourcing Director Lars Ivar Tveten i Neumann Bygg.

Neumann Bygg først ut i stor skala!
Neumann Bygg har lange og stolte tradisjoner og har levert byggematerialer til proffmarkedet i mer enn 150 år. Med mer enn 300 ansatte over hele landet, med avdelinger fra Mandal i sør til Harstad i nord Foto: Neumann

-Guardio Safety er den første som integrerer løsningen vår i vernehjelmer for bygg og industri. Det er spennende å følge lanseringen i Norge sammen med Neumann Bygg.

-Vi gleder oss over at samarbeidet gir norsk byggebransje tilgang til arbeidshjelmer med Mips®  sikkerhetssystemet.

-Vi gleder oss til å være med på reisen og gjøre innovativ hodebeskyttelse lett tilgjengelig også i Norge,sier administrerende direktør (VD) Max Strandwitz VD på Mips.
 
Små, men Rå! 
Teknologi, forskning, brukervennlighet og komfort er lagt til grunn i utviklingen av hjelmen, i tett samarbeid med både kunder og brukere. Guardio Safety er den eneste leverandøren som kan tilby denne unike hjelmen til bygg- og industrisektoren. 
 
Siden lanseringen av vernehjelmen med Mips®-teknologien, i mai 2019, har Guardio Safety inngått avtaler med et 20-talls aktører i nabolandet vårt, f.eks. Beijer Byggmaterial, Prevex, Würth AB og Derome Byggvaror.
 
-Vi jobber i nært samarbeid med bransjeorganisasjoner som «Håll nollan» og «Byggebranchens Säkerhetspark» i Sverige. Der vårt felles mål er at alle skal komme trygt hjem etter endt arbeidsdag. 
 
-Kunnskap, teori og praksis deles til det beste for bransjefolk. Parallelt jobber vi med løpende produktutvikling og innovasjon, basert på tilbakemeldinger fra brukerne. 
 
Guardio ARMET er den første industrielle sikkerhetshjelmen med Mips® og twlCEme.
 -Vernehjelmen har blitt utviklet betraktelig siden lanseringen i 2019, med fokus på økt sikkerhet, komfort og ergonomi. I 2020 la vi også til en digital sikkerhetsdimensjon i hjelmen, med twICEme, som er en integrert NFC-chip der brukeren kan lagre sin vitale personlige informasjon i tilfelle ulykken er ute, sier ansvarlig for marked og utvikling i Guardio Safety, Philip Karlsson.
 
NFC (Near Field Communication) er  enkelt forklart en trådløs overføringsmetode. Ulikt Bluetooth eller WiFi fungerer den ikke på lang avstand, men gir mulighet til at enheter med NFC raskt kan kommunisere med hverandre.

F.eks kan helsepersonell på plass ved en arbeidsulykke lese av twICEme og  umiddelbart oppdateres på brukerens helseinformasjon.

Personlig sikkerhet for proffer!
-Ambisjonen vår er å utvikle hele kategorien. Vi vil høyne nivået på det som folk ser på som standard når det gjelder sikkerhetsutstyr, og få brukerne til å stille større krav til utstyret de bruker.

-Å begynne i Norden føles naturlig da det er nærområdet vårt, og et godt arbeidsmiljø og en sterk medfølelse for risikoer som profesjonelle innen industri, bygg og anlegg utsettes for er høyt prioritert.

-Ikke minst så er kunnskapen til Mips®-innovasjonen større i Norden, med tanke på hvor mye brukt den er blant idrettsutøvere. Mennesker i Norden tenker allerede mye på sikkerhet på fritidsaktivitetene sine og ser fordelene som Mips® kan gi forskjellige industrier.

-Vi har nå avtaler med nesten alle de store distributørene i Sverige, og vi har fått flere brukere hos de store byggefirmaene. Den positive responsen vi har fått gjør at vi føler oss trygge på å utvide også utenfor Sveriges grenser. Intellity AS var først ut som forhandler i Norge.

-Neumann er den perfekte partneren når vi skal inn i Norge i stor skala. Vi har allerede hatt et givende samarbeid med Beijer Bygg i Sverige, som er Neumanns søsterselskap via Stark Group-konsernet. 

-Ekspertisen og det gode ryktet som Neumann allerede har innen byggebransjen har blitt et kvalitetsstempel for oss. Ikke minst blandingen de har av profesjonelle og private kunder blant entreprenører, utbyggere, murere og andre håndverkere i små og middels store selskaper. 

-Det er sikkerheten hos akkurat disse selskapene som vi vil forbedre, forteller Philip Karlsson, markeds- og forretningsutvikling sjef hos Guardio Safety.

-Mips har i en årrekke spesialisert seg på hjelm basert sikkerhet og beskyttelse av hodet. Det unike med løsningen vår er beskyttelse mot rotasjonsbevegelser og skrå slag mot hodet. Vi er stolt av å være verdensledende på området, avslutter Karlsson.