Lena Sørø er Norges hyggeligste maler 2021
-Det var helt absurd å bli ropt opp som vinner av kategorien, det er så stort at jeg nesten ikke har ord. Jeg kommer til å leve på det til evig tid. Jeg hadde med mamma til finalen og er glad for å dele opplevelsen med henne. Foto: Norges Hyggeliste Håndverker 
Sist oppdatert: 14-10-2021

Lene er Norges hyggeligste maler 

Årets Hyggeligste Maler heter Lene Susanne Sandnes Sørø. Damen med røtter i Trøndelag er bosatt i Stavanger og tok Norge og håndverksbransjen med storm under årets kåring.

Gratulerer, har du fått bakkekontakt igjen etter finalen?

-Tusen takk, nei jeg svever enda og kommer til å leve på dette lenge. Det har vært en helt utrolig positiv og morsom opplevelse fra start til mål.

-Jeg hadde hørt om kåringen året før, da en tømrer jeg jobber med ble nominert, men jeg visste ikke hva det gikk ut på.

-Overraskelsen var stor når jeg fikk sms fra Norges Hyggeligste; Du er nominert i kåringen. Følelsen er nesten ubeskrivelig.

-Første nominasjonen kom fra en av mine kolleger, deretter rullet det på med den ene kunden etter den andre. Folk kom inn i butikken til bedriften og ville ha oss fordi de hadde lagt merke til at jeg var nominert. Det er jo stort.

Har du alltid visst at du skulle bli maler?
-Nei det var helt tilfeldig. Jeg hadde ikke peiling på hva jeg ville jobbe med, ler hun hjertelig.

-Tilfeldigheter gjorde at jeg fulgte med min tidligere samboer på jobb. Han satte meg til å sparkle i hull og der var jeg hekta, og fant ut at dette yrket må jeg prøve, ler hun.

-Jeg var heldig som hadde grunnkurs i formgivning så jeg kunne starte på VK1 direkte. Det var vel egentlig første gang i mitt liv at jeg var best i klassen. Jeg skjønte alt og visste at jeg har funnet min greie.

-Etter VK2 fikk jeg læreplass hos H&M Malerservice, 2 år i lære ga meg fagbrev og her er jeg enda, 17 år etter.

-Jeg ble godt tatt vare på, fikk god opplæring i alt. Alle var tålmodige og jeg fikk god oppfølging hele veien, også når jeg ble satt på jobber alene. De stakk innom når det passet og hjelpen var aldri mer enn en telefonsamtale unna når jeg trengte det.

-Startet med det enkleste og lærte å male med rull før jeg gikk over til sparkling. Det tok tid kan jeg si, jeg hadde mer sparkel på meg enn på veggene.

Lene Sørø er Norges hyggeligste maler 2021
-Vinneren i malerkategorien har også vist seg å være faglig dyktig og har mange fornøyde kunder, og kollegaer. Juryen tror vedkommende kan være en god ambassadør for faget og hun er en verdig vinner. Foto: Norges Hyggeligste Håndverker 

-Pussemaskin, det husker jeg var tungt. Vet at jeg tenkte dette kommer jeg aldri til å klare, men plutselig en dag fikk jeg til alt og det var enkelt.

-Når jeg starta var vi 11 stykker totalt, i dag nærmer vi oss 50 ansatte. Den gang var jeg eneste kvinnelige lærling, men jeg hadde en kvinnelig kollega. I dag er vi en hel haug damer som stortrives med våre kolleger.

-Vi er som en liten familie, eller vi må kanskje si stor familie nå. Sjefen, Magnor Kolnes, er også musiker. Kanskje har vi landets eneste malerforretning med piano. Han drar gjerne i gang gjengen på morgenkvisten så stemningen er god fra arbeidsdagen starter.

-Alle som kjenner dette firma, også de som har sluttet og startet eget - kommer ofte tilbake fordi de savner oss. Vi passer på hverandre og har det så artig sammen.

-Nettopp arbeidsmiljø, et godt kollegialt samspill og viljen til å lære opp fremtidens malere er utrolig viktig.

-Vi får mange lærlinger som har hatt det fælt i andre bedrifter og velger å flytte over til oss. De som virkelig vil bli malere gir seg ikke så lett.

Du fikk t.o.m en nominasjon av selveste Sinnasnekker’n, Otto Robsahm som skrev

"Lene er en helt rå og fantastisk person. Vi var så heldig å ha henne med i programmet mittSinnasnekker'n når vi var i Stavanger. Hennes koselige og smittende positivitet har gjort enormt inntrykk på meg.

Så hyggelig og flink at jeg forhørte meg med TV Norge om muligheten til å ha henne med videre til Østlandet og andre prosjekter. Det ble dessverre ikke noe av pga ulike årsaker. Lene får min klare nominasjon. Hun anbefales på det sterkeste."

-Jeg var med på 2 episoder i 2017. Jeg hadde nettopp fått en stor jobb som jeg skulle ha ansvar for, når jeg fikk sms fra sjefen sent på kvelden: I morgen skal du være med på Sinnasnekker’n.

-Nei takk, sa jeg før han forsikret meg om jeg bare skulle jobbe på prosjektet, du skal ikke være med på TV sa han.

-Allerede ved første skjøten fikk jeg et bazokakamera rett i ansiktet og dermed ble jeg med på TV. En veldig spesiell, men kjempeartig opplevelse.

Vi hopper til finalen i Oslo og kategorien Årets Hyggeligste Maler står for tur. Gerd Stilloff Løland, direktør for kommunikasjon og organisasjonsutvikling i Talkmore leser opp juryens begrunnelse:

"Kategorien er preget av, ikke overraskende, veldig hyggelige folk. Vinneren i denne kategorien har blitt en favoritt blant juryen. Med sitt vinnende smil og smittsomme latter syns juryen at denne maleren fremstår som svært hyggelig.

-Vinneren i malerkategorien har også vist seg å være faglig dyktig, og har mange fornøyde kunder og kollegaer. Juryen tror vedkommende kan være en god ambassadør for faget, og HUN er en verdig vinner. Norges Hyggeligste Maler er Lene Susanne Sandnes Sørø"

Lene Sørø er Norges hyggeligste maler 2021
-Jeg kan bare anbefale alle som blir nominert å si ja takk, ta fart og la deg rive med! Dette har vært en megastor opplevelse som er helt unik. Foto: Norsk Byggebransje 

En opplevelse jeg lever på for evig
-Det var helt absurd å bli ropt opp som vinner av kategorien, det er så stort at jeg nesten ikke har ord. Jeg kommer til å leve på det til evig tid.

-Jeg hadde med mamma til finalen og er glad for å dele opplevelsen med henne. Gratulasjonene haglet inn på Facebook, via meldinger og telefoner hele uken.

-Tilbake på jobb mandagen etter ble jeg oppringt av NRK Rogaland som ville intervjue meg.

-Konsernsjefen i Håndverksgruppen som vi er medlem av ringte og gratulerte, han synes det er stas å ha Norges Hyggeligste maler på laget. Kundene kommer fortsatt og vil ha oss med henvisning til kåringen.

-Kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker skaper oppmerksomhet til bransjen som er superviktig.

-Det er altfor mye negativitet, de som klager på at håndverkere ikke kommer i tid, har gjort en dårlig jobb osv. Det er ikke riktig å dra alle over en kam.

-Folk i byggebransjen er nok ikke de som vil ha mest oppmerksomhet. Det er masse ydmyke mennesker som er drivende dyktige fagfolk og leverer et godt stykke arbeid i tid og til avtalt pris - med et smil.

-Jeg visste ikke hva jeg gikk til, men tenkte at dette opplever jeg sikkert ikke igjen. Da må man si ja, for jeg vil heller sitte å angre på noe jeg har gjort, enn noe jeg ikke har gjort når jeg blir gammel.

-Jeg kan bare anbefale alle som blir nominert å si ja takk, ta fart og la deg rive med! Dette har vært en megastor opplevelse som er helt unik.

-Stor honnør til arrangørene som gjør en utrolig jobb. Alt har vært profesjonelt, godt organisert og med et flott opplegg hele veien.

-Norges Hyggeligste Håndverker setter et positivt søkelys på mennesker, fag og håndverksbransjen. Det er helt magisk!