Ill: Grieg Arkitekter
Sist oppdatert: 13-09-2024 Pressemelding 

Veidekke skal bygge LINK i Bergen

Bara Eiendom har gitt Veidekke i oppdrag å oppføre kontorbygget LINK i Kronstad­parken i Bergen.

Bygget på 16.400 m2 skal miljøsertifiseres og Veidekke skal selv bli blant leietagerne. Kontrakten er en totalentreprise i samspill verdt 504 millioner kroner ekskl. mva. 

- Vi har hatt et kontinuerlig godt samarbeid i 14 år med Bara Eiendom, og LINK blir det syvende kontorbygget i rekken vi bygger for dem.

Byggeplasser er travle knutepunkter med høy aktivitet, mange arbeidere, materialer og tunge maskiner i konstant bevegelse. I dette kaoset er det lett at ømfintlig utstyr som heiser blir utsatt for skade.

- Vi takker for at vi har fått fornyet tillit, og samtidig gleder vi oss til at vi selv skal flytte inn i det som blir det hittil største bygget i Kronstadparken, sier distriktsleder Thor Småbrekke i Veidekke Bygg Bergen.

LINK-bygget får høye kvaliteter på linje med øvrige nybygg som utgjør Kronstadparken med en sentral beliggenhet mellom Fjøsangerveien (E39) og bybanen.

Bygget blir på 16.400 m2 fordelt på åtte etasjer over bakken og to kjelleretasjer med blant annet garderobe­fasiliteter, innendørs sykkelparkering og garasjeanlegg.

Av fellesfasiliteter i bygget blir det møteromssenter, spillsone, podcast-studio og en flott husrestaurant.

Prosjektet vektlagt biologisk mangfold, smart teknologi og smart ressursbruk, energioptimalisering, gjenbruk og fleksible løsninger for å enkelt kunne bygge om dersom det blir aktuelt i fremtiden.

På taket kommer en naturinspirert hage med stor grad av stedegen vegetasjon samt produksjon av frukt, bær, grønnsaker og urter.

Bygget skal sertifiseres etter standarden BREEAM-NOR Excellent og energiklasse A.

Grunn- og spuntarbeidene startet opp i juni, mens resten av byggearbeidene starter i løpet av kort tid. Planlagt ferdigstillelse er i desember 2026.

Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for tredje kvartal 2024. Les mer om prosjektet her.