Ill: Brandsberg-Dahls Arkitektkontor AS
Sist oppdatert: 13-05-2024 Pressemelding 

Veidekke bygger Odden i Stavanger

Veidekke har fått i oppdrag av Odden 1 AS å bygge første byggetrinn av bolig­prosjektet Odden i Hinna Park i Stavanger.

Prosjektet består av 56 miljøsertifiserte leiligheter fordelt på tre bygg samt et garasjeanlegg. Kontrakten er en totalentreprise verdt 208 millioner kroner ekskl. mva. 

- Vi takker for tilliten, og gleder oss stort til å komme i gang med byggingen av Odden.

Byggeplasser er travle knutepunkter med høy aktivitet, mange arbeidere, materialer og tunge maskiner i konstant bevegelse. I dette kaoset er det lett at ømfintlig utstyr som heiser blir utsatt for skade.

- Dette er første trinn i et flott prosjekt som vi har fått være med på å utvikle og som kommer til å bli fulgt tett siden det ligger rett utenfor vinduene våre og til OBOS sitt Stavangerkontor.

- Vi har jobbet målrettet med å redusere klimaavtrykket til bygget og det gjør meg stolt å se utslipps­kuttene vi oppnår.

- Bare for kjelleren klarer vi å redusere klimautslippene med drøye 40 %, sier distriktsleder Bendik Aarstad i Veidekke Bygg Rogaland.

Prosjektet utføres gjennom selskapet Odden 1 AS som er et samarbeid mellom Stavanger Utvikling, Entra, Camar Eiendom og OBOS Nye hjem.

Dette første byggetrinnet består av tre bygg i fem til syv etasjer og et felles underjordisk parkeringsanlegg. Boligtypene preges av stor grad av variasjon med to- til seksromsleiligheter fra 51 til 246 m2.

- Det er gledelig at vi nå kommer i gang med dette flotte boligprosjektet i Hinna Park.

- Her blir det boliger for alle med god kollektivdekning, flotte parkområder og sjøen nært på alle kanter.

- Vi ser frem til et godt samarbeid med Veidekke, dette er en viktig milepæl for den videre transformasjonen av området sier daglig leder Målfrid Holme i Odden 1 og Hinna Park Utvikling.

- Som et ledd i vår miljøsatsing skal alle nye OBOS-boliger miljøsertifiseres, og boligene på Odden skal BREEAM-NOR sertifiseres til graden Very Good etter v6.1 manualen.

- Med dette utgangspunktet er miljø et tydelig fokusområde på Odden, sier prosjektsjef Espen Ekeland i OBOS Nye Hjem Rogaland.

Byggearbeidene starter i juni og boligene skal overleveres i løpet av første halvår 2026. Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for andre kvartal.