Veidekke ASA: Bygger nytt P-hus på Stavanger lufthavn, Sola
Det nye parkeringshuset får 65.000 m2 grunnflate over fem etasjer og plass til cirka 2.300 biler, akkurat som det forrige P-huset som ble rammet av den omfattende brannen i januar 2020. Ill: Veidekke
Sist oppdatert: 16-12-2021

Veidekke bygger nytt P-hus på Sola flyplass

Veidekke har vunnet konkurransen og skrevet kontrakt med Avinor om å gjenoppbygge parkeringshuset på Stavanger lufthavn, Sola, etter brannen for snart to år siden.

Oppdraget er en totalentreprise verdt 360 millioner kroner ekskl. mva.

Det nye parkeringshuset får 65.000 m2 grunnflate over fem etasjer og plass til cirka 2.300 biler, akkurat som det forrige P-huset som ble rammet av den omfattende brannen i januar 2020.

Men i motsetning til det forrige blir det nye delt i to brannseksjoner og fullsprinklet, noe som gjør dette til et av Norges mest brannsikre parkeringshus.

Veidekke ASA: Bygger nytt P-hus på Stavanger lufthavn, Sola
 Planlagt ferdigstillelse er mai 2023, med åpning i juni 2023. Ill: Veidekke 

- Veidekke er glade og stolte over å ha vunnet konkurransen om dette oppdraget der vi ble vurdert som best både på pris og kvalitet.

-Vi takker så mye for tilliten, og gleder oss til å gjennomføre prosjektet sammen med Avinor og Veidekkes datterselskap Block Berge Bygg, sier distriktsleder Frode Friestad i Veidekke Bygg Stavanger, i en melding. 

Det gamle parkeringshuset rives i disse dager, og Veidekke starter opp byggearbeidene i januar. Planlagt ferdigstillelse er mai 2023, med åpning i juni 2023.