Multiconsult har mange sommerstudenter i år, og denne uken er det oppstart, blant annet her ved Oslo-kontoret. Foto: Multiconsult
Sist oppdatert: 14-06-2023 Pressemelding 

Sommerstudenter tar del i spennende prosjekter

Hele 118 studenter skal jobbe som rådgivende ingeniører i Multiconsult 17 steder i Norge i løpet av sommeren.

Studentene skal bidra til utforming av bygg, vurdere strømforsyning til industri og planlegge veiområde, i tillegg til en rekke andre prosjekter. Mandag 12. juni var det oppstart.

- Vi rigger for fremtidig vekst og tar i sommer imot rekordmange studenter som skal få trene skarpt i våre oppdrag og bli kjent med våre fagmiljø.

- Vi gleder oss til å bli kjent med studentene og lover å gi en smakebit på hvordan det er å jobbe hos oss, sier Martin Halvorsen som er leder for rekruttering i Multiconsult.

Ledige stillinger innen bygg og anlegg

Studentene vil jobbe med store og små prosjekter 17 steder i Norge, fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord.

Av større prosjekter vil studentene se på strømforsyning til industriparker, en digital og bærekraftig konstruksjon av et næringsbygg i Oslo sentrum, tilrettelegging for trafikanter og urbanisering, vurdere ulike løsninger for konstruksjon av et boligprosjekt og utvikle stasjonsområde for selvkjørende kjøretøy.

- Som stor aktør i markedet har vi et særlig ansvar i å gå foran og fronte byggebransjen som trenger dyktige folk fremover, og vi håper at sommerens smakebit gir studentene innblikket som skal til for å velge sin første jobb.

- Vi forsøker å gi studentene et så realistisk bilde som mulig av hvordan vi har det i Multiconsult, hva vi kan by på av faglig og personlig utvikling, og ikke minst så prøver vi la studentene få ta del i kulturen vår og forstå hvor viktig godt arbeidsmiljø med engasjerte medarbeidere og støttende ledere er for å lykkes, sier Martin Halvorsen.

Hoveddelen av studentene på sommerprogrammet kommer fra ingeniørstudier ved NTNU, NMBU og OsloMet.

I sommer vil de ta del i prosjekter innen bygg, infrastruktur, byutvikling, vann, miljø, fornybar energi og geo. I 2022 ansatte Multiconsult en rekke av studentene som deltok på sommerprogrammet i juni, juli og august.