Solid Entreprenør signerte Oslo-kontrakt verdt 548 millioner
Kontraktsignering vedrørende bygging av Ensjøparken i Oslo mellom Profier, Kolberg Gruppen og Solid Entreprenør. Foto: Solid Entreprenør
Sist oppdatert: 24-08-2022

Solid signerte tidens Oslo-kontrakt 

Fredag 19.august signerte Solid Entreprenør kontrakten for bygging av boligprosjektet Ensjøparken i Oslo.

Med en kontraktssum på ca. 548 millioner eks. mva blir dette det største prosjektet til Solid Entreprenør i Oslo/Romerike siden etablering i 2016.

Ensjøparken er et samarbeid mellom Profier og Kolberg Gruppen og består av totalt 203 selveierleiligheter fordelt på 2 felt med fire boligblokker.

Totalt innebærer prosjektet bygging av 12.647 kvadratmeter boligmasse, samt 4.900 kvadratmeter med parkeringskjellere.

- Signeringen ble gjennomført i kontorene til Profier i Asker på fredag 19. august, og dagen toppet seg da rammetillatelsen for prosjektet tikket inn 30 minutter før signering, sier prosjektsjef Tom Brede Johansen i Solid Entreprenør, i en melding. 

Bølgeblikk Arkitekter | Edvardsløkka omsorgssenter

Oppstart av byggingen er satt til 1.desember i år, og foreløpig har prosjektet allerede solgt unna rundt 75% av boligene i det første byggetrinnet.

Kontraktsignering vedrørende bygging av Ensjøparken i Oslo mellom Profier, Kolberg Gruppen og Solid Entreprenør

Rik historie og lang planleggingstid
I følge utbyggerne ble planleggingen av Ensjøbyen – og samarbeidet mellom grunneiere og Oslo kommune – påbegynt allerede for 15 år siden.

Byen hadde et stort behov for flere boliger, men et taktskifte til en grønnere by sto også høyt på prioriteringslisten. Ensjø passet kommunens planer perfekt. 

Tomten ville kunne dekke en stor del av boligbehovet, men like viktig var beliggenheten.

Som et av byens knutepunkter ville kollektivtilbudet bli så godt at folk kunne la bilen stå. Snart vil den gamle bilbyen bli til flere enn 7000 nye hjem, og en ny fase av Ensjøs historie begynner.