Peab fortsetter nyboligbyggingen på Bekkestua
Hans Haslums vei 2 består av 30 leiligheter og 8 rekkehus, tilbaketrukket i et pent og etablert villaområde på Bekkestua. Illustrasjon: HD Arkitekter
Sist oppdatert: 20-01-2022

Peab fortsetter nyboligbyggingen på Bekkestua

I Hans Haslums vei 2, rett nord for Bekkestua sentrum, skal en nedslitt verkstedhall fra 60-tallet erstattes med eksklusive leiligheter og rekkehus.

Denne uken starter rivearbeidene og boligene skal være innflyttingsklare høsten 2023.

Peab Eiendomsutvikling har i en årrekke investert i utvikling av nye boliger og næringseiendom i og rundt knutepunktet Bekkestua.

Nå er det klart for byggestart på nok et prosjekt. Hans Haslums vei 2 er et nytt og moderne boligkompleks som består av 30 nye og eksklusive leiligheter i tillegg til åtte rekkehus.

– Vi tror boligene passer for alt fra småbarnsfamilier i etableringsfasen til eldre mennesker som ønsker å bytte ut eneboligen med en praktisk leilighet, sier prosjektleder Haakon Hidem Sætre i Peab Eiendomsutvikling, i en melding. 

Leilighetene er fra 2- til 4-roms med varierende areal fra 44-149 kvadratmeter. Rekkehusene blir bygget i tre plan og får et areal på cirka 155 kvadratmeter. Det blir parkeringskjeller under leilighetene.

Boligene bygges i et eksisterende småhusområde, og utvendig bomiljø vil blant annet bestå av et felles tun og grøntarealer som øker kvaliteten i nærområdet.

Haakon Hidem Sætre, prosjektleder i Peab Eiendomsutvikling. Foto: Mats Bakken

– Vi skal opparbeide et bilfritt tun mellom bygningene, som deles inn i flere soner av plantefelt, sittegrupper og lekeplass, sier Hidem Sætre.

Hans Haslums vei 2 er eid 50 prosent av Peab Eiendomsutvikling, 35 prosent av Toluma Invest og 15 prosent av NG Eiendom Øst. Totalentreprenør er Peab, som i disse dager går i gang med rivearbeidene.

– Vi skal rive eksisterende verkstedhall, og bearbeide tomten en del. Det blir behov for å sprenge ut og utvide fjellskjæring mot nærmeste nabo. Prosjektet grenser mot et vernet skogsfelt, som skal skjermes under byggeperioden.

-For oss blir det viktig med god dialog og informasjon til alle berørte naboer, sier Peabs prosjektleder Njål Mejlænder-Larsen.

Infrastrukturen rundt byggetomta skal også oppgraderes i forbindelse med utbyggingen. Fortauet skal tilpasses Viken fylke sine planer om nytt gang- og sykkelfelt langs Gamle Ringeriksvei.

– Det blir i tillegg etablert en ny trafo, som vil være tilknyttet prosjektet og naboer i området, sier Mejlænder-Larsen.

Fakta Hans Haslums vei 2, Bekkestua

  • Beliggenhet: Bekkestua/Nadderud
  • Omfang: 30 leiligheter og 8 rekkehus
  • Totalt BRA-S: ca. 3700 m2
  • Parkeringskjeller på ca. 2200 m2 BTA
  • Byggherre: Hans Haslums vei Utvikling AS (35% Toluma Invest, 15% NG Eiendom Øst AS og 50% Peab Eiendomsutvikling AS)
  • Totalentreprenør: Peab
  • Kontraktssum: ca. 150 MNOK eks. mva.
  • Arkitekt: HD Arkitekter (forprosjekt), Common Ground (detaljprosjekt)
  • Byggestart: Våren 2022
  • Innflytting: Høsten 2023
Råde Graveservice AS - Hvaler barne- og ungdomsskole