Peab bygger Osebakken Park i Porsgrunn
Ved elvebredden planlegges det blant annet en promenade, egen strand, hyggelige møteplasser og store, grønne lunger. Illustrasjon: PV arkitekter
Sist oppdatert: 13-10-2021

Peab bygger Osebakken Park i Porsgrunn

For en kontraktssum på ca. 188 millioner kroner eks. mva. skal Peab oppføre tre nye boligblokker med totalt 46 leiligheter på Osebakken i Porsgrunn.

I mer enn 10 år har PBBL og Peab Eiendomsutvikling arbeidet med å utvikle et velkjent næringsområde øverst på Osebakken, kjent som Pappen, til et boligprosjekt. Nå er det klart for byggestart, og Peab er valgt som totalentreprenør.

– For oss er dette et stort og viktig prosjekt, som sikrer god sysselsetting av våre egne medarbeidere lokalt i Telemark.

-Vi er stolte over å fortelle at alt av tømrer- og betongarbeider i prosjektet skal utføres av våre egne dyktige håndverkere og lærlinger, sier Terje Kaasa Larsen, regionsjef i Peab Telemark Vestfold Buskerud, i en melding. 

Terje Kaasa Larsen, regionsjef i Peab. Foto: Hilde Brevig

Promenade, strand og grønne lunger
Prosjektets beliggenhet er unik. Tomta har over 200 meter strandlinje og ligger vendt mot vest. I skråningen og nede ved elvebredden er det lagt ned mye arbeid i utomhusplanen. Her planlegges det blant annet en promenade, egen strand, hyggelige møteplasser og store, grønne lunger.

– Det er med en stor dose stolthet og glede vi etter lang tid starter byggingen på en av Grenlands desidert mest attraktive tomter. Dette er en tomt med en beliggenhet og kvaliteter man ikke finner ofte.

-Den lange tiden under utvikling har resultert i et prosjekt som nesten er en ny bydel i seg selv, sier Atle Andersen, prosjektleder i Peab Eiendomsutvikling og daglig leder i Majorbygg.

Bærekraftig boligprosjekt
Osebakken Park planlegges som et svanemerket prosjekt. Det betyr at boligene får høy kvalitet og lav miljøbelastning, og er gode valg for både klima, innemiljø og sirkulær økonomi.

– Både selve bygget, byggematerialene og selve byggeprosessen vil oppfylle helhetlige krav til energiforbruk, kjemikalier og kvalitet.

-Mellom husene er det lagt til rette for trygge, bilfrie uterom som er godt egnet for fellesskap, lek og liv, forteller Andersen.

Peab bygger Osebakken Park i Porsgrunn
Tomta har over 200 meter strandlinje og ligger vendt mot vest. Illustrasjon: PV arkitekter

Innflyttingsklare i 2023
Første byggetrinn på Osebakken Park består av tre boligblokker med totalt 46 leiligheter. Under byggene blir det parkeringskjeller og boder. Prosjektet skal bygges i betong, stål og tre.

– Vi er i gang på byggeplassen, og leilighetene skal være innflyttingsklare i siste kvartal 2023, forteller Peabs prosjektleder Erik Løberg.

Fakta Osebakken Park, byggetrinn 1

  • Omfang: 46 leiligheter
  • Sted: Osebakken, Porsgrunn
  • Arkitekt: PV arkitekter.
  • Byggherre: Majorbygg (deleid 50% PBBL og 50% Peab Eiendomsutvikling)
  • Totalentreprenør: Peab
  • Kontraktssum: Ca. 188 MNOK eks. mva.
  • Oppstart: September 2021
  • Ferdigstillelse: Fjerde kvartal 2023
  • Totalt areal: 8012 m2