Arne Birkeland er ny administrerende direktør i Rambøll Norge fra 1. mars. Foto: Tony Hall
Sist oppdatert: 09-02-2024 Pressemelding 

Blir ny administrerende direktør i Rambøll Norge

Arne Birkeland er ansatt som ny administrerende direktør i Rambøll Norge og tiltrer stillingen 1. mars.

- Vi er svært glade for at Arne Birkeland har takket ja til å lede å lede Rambøll Norge videre, sier styreleder Peter Heymann Andersen.

- Vi er trygge på at vi med Arne får en leder med omfattende internasjonal toppledererfaring fra komplekse organisasjoner, stor gjennomføringskraft og ikke minst en sterk motivasjon for vår strategi, "Partner for bærekraftig endring", fortsetter han.

- Arne Birkeland har de siste årene vært delaktig i oppbyggingen av selskapene Mørenot og Westcon Group AS med svært gode finansielle resultater, og bringer dermed også med seg viktig kompetanse fra industrisegmentet

- Kombinasjonen av kommersiell teft og en sterk drivkraft for bærekraftige løsninger er avgjørende for å utvikle Rambøll Norge videre i tett samarbeid med vår internasjonale virksomhet, avslutter Heymann Andersen. 

- Dette var en unik mulighet for meg og jeg gleder meg enormt, sier Arne Birkeland. Rambøll Norge er en solid virksomhet og jeg gleder meg både til å bli kjent med nye kolleger og bygge videre på det solide fundamentet som er lagt ned av Ole-Petter Thunes og hans team.

- Ingenting er mer motiverende enn å gjøre en forskjell, og jeg er fast bestemt på å bringe våre innovative løsninger og kunnskap ut til kundene, samtidig som vi skaper et mangfoldig arbeidsmiljø. 

- Verden står overfor en omstilling vi ikke har sett maken til. Med Rambøll får jeg være med å tilby løsninger for endringene vi som samfunn skal gjennom.

- Det å få bidra til Rambølls utvikling gjennom virksomheten i Norge, omsluttet av både globale og lokale ekspertteam, er et utfordrende, dog ekstremt spennende oppdrag, avslutter Arne Birkeland.   

Arne er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen. Han har tidligere blant annet ledet både skipsarkitekter og ingeniører i Wärtsilä Corporation og Aker Solutions.

Han har gjennom sin brede erfaring vist dyp forståelse for både forretnings- og organisasjonsutvikling, og har ledet selskaper gjennom omfattende endringer.  

Ole-Petter Thunes, som i august i fjor besluttet å tre tilbake etter 13 år som leder for Rambøll Norge, vil fra 1. mars gå over i en rolle som Senior Prosjektdirektør og fortsette å jobbe tett opp mot kunder og prosjekter.