31 meter høy ruver seks etasjer med brakkemoduler nå på byggeplassen til det nye regjeringskvartalet.
Totalt er det benyttet 120 tonn stål i den nye brakkeriggen. Foto: Statsbygg
Sist oppdatert: 04-02-2022

Norges høyeste brakkerigg?

31 meter høy ruver seks etasjer med brakkemoduler nå på byggeplassen til det nye regjeringskvartalet

– Nei, det er ikke B-blokken som har kommet opp i rekordfart, men brakkeriggen til det nye regjeringskvartalet!

Det sier Statsbyggs assisterende prosjektdirektør, Anne Braaten, i en melding. Den midlertidige konstruksjonen, som har kommet opp innenfor byggegjerdet til det nye regjeringskvartalet, hever seg over både Høyesterett og G-blokken med Finansdepartementet.

Velkommen til en verden av gulvløsninger

– Brakkeriggen skal benyttes til lomp, altså et sted hvor håndverkerne kan spise og skifte, forklarer Braaten.

Brakkeriggen er 31 meter høy og kan fort være Norges høyeste. 60 brakkemoduler er montert i seks etasjers høyde, og riggen står på en solid stålkonstruksjon. Totalt er det benyttet 120 tonn stål.

– Under riggen og stålkonstruksjonen har vi satt opp et vannbehandlingsanlegg for rens og håndtering av overflatevann og grunnvann. Det er et viktig miljøtiltak, forklarer Braaten.

Brakkeriggen står på området hvor B-blokken er planlagt bygd. B-blokken hører til byggetrinn 3. Byggingen av det nye regjeringskvartalet startet i januar 2021 og er planlagt å foregå på hele 20-tallet.

For tiden er Statsbygg godt i gang med byggetrinn 1 som blant annet inneholder rehabilitering av Høyblokken og byggingen av kjeller, A-blokken, D-blokken, byrom og perimetersikring.