NCC bygger Stover bad
Stovner bad blir et moderne bydelsbad som vil gi gode muligheter for svømmeopplæring, trening, konkurranser og lek. Dette er en foreløpig arbeidsskisse av prosjektet. Illustrasjon: Dyrø og Moen Arkitekter / Oslobygg KF
Sist oppdatert: 26-04-2022

NCC bygger Stovner bad

Oslo kommune ved Oslobygg KF har inngått kontrakt med NCC Norge AS, som blir samspillsentreprenør for Stovner bad.

Byggearbeidene starter opp tidlig i 2023, og det nye moderne badeanlegget er planlagt å stå ferdig sommeren 2025.

– Dette er et svært etterlengtet badeanlegg i Oslo som vi gleder oss til å begynne å bygge.

-NCC har gode erfaringer med gjennomføring av badeanleggsprosjekter med tilsvarende kompleksitet og størrelse, og vi ser frem til et godt samarbeid, sier direktør Eli Grimsby i Oslobygg, i en melding.

Bydelsbad med variert tilbud
Stovner bad blir et moderne bydelsbad som vil gi gode muligheter for svømmeopplæring, trening, konkurranser og lek.

Oslo kommune ved Oslobygg KF har inngått kontrakt med NCC Norge AS, som blir samspillsentreprenør for Stovner bad. Fra venstre: Roger Nygård, leder for NCC Building Norge og Eli Grimsby, administrerende direktør i Oslobygg KF.

Det nye badeanlegget skal blant annet romme et 25 meters svømmebasseng, varmtvannsbasseng, familiebasseng med stupefasiliteter og barnebasseng.

I tillegg skal det inneholde styrketreningsrom, vannsklie, boblebad, varmkulp og kaldkulp.

Badet, som skal ligge i Aasta Hansteens vei på Stovner, blir dimensjonert for et årlig besøk på 250 000, og skal ha en samtidig kapasitet på 600 besøkende.

Optimaliseringsprosess i samspill
Kontrakten skal utføres i samspill mellom Oslobygg og NCC. Samspillsfasen mellom byggherre og entreprenør begynner i mai, og vil pågå ut året.

– Vi starter nå opp en intensiv optimaliseringsprosess med entreprenør for sammen å skreddersy anlegget på best mulig måte før vi setter spaden i jorda.

Foreløpig arbeidsskisse/illustrasjon: Dyrø og Moen Arkitekter / Oslobygg KF

-Det nye badeanlegget på Stovner skal heve kvaliteten og kapasiteten på badetilbudet i Oslo, og vi har høye forventninger til leveransene i prosjektet, sier direktør Eli Grimsby i Oslobygg.

– Vi er stolte over å få muligheten til å utvikle dette prosjektet i samarbeid med Oslobygg.

-NCC har lang erfaring med badeanlegg, noe som vil bli brukt godt inn i samspillsfasen slik at vi til slutt kan presentere et helhetlig og gjennomarbeidet konsept for kunden, sier Roger Nygård, leder for NCC Building Norge.

Prosjektet har høye miljøambisjoner og stiller blant annet krav om fossilfri anleggsplass, samt krav om fossilfri transport av masser og avfall til og fra byggeplass.