Johan Silseth i ERV Teknikk på vei inn til servicerunde på Lyngdal Ungdomsskole. Hvor bedriften hadde ansvaret for utførelsen av tekniske entrepriser, innen elektro, rør og ventilasjon. ERV var også samarbeidspart på optimalisering av tekniske løsninger gjennom hele prosjektet. Foto: ERV Teknikk AS

Kun kreativiteten som setter en stopper

Byggebransjen er Norges største landbaserte bransje og er helt sentral for at landet vårt skal holde hjulene i gang. I en krevende tid for bransjen og landet for øvrig, tok vi oss en prat med daglig leder John Våge i ERV Teknikk AS, en teknisk totalentreprenør med hovedbase Lyngdal, som utfører oppdrag innen elektro-, rør- og ventilasjonsfaget.

Med 65 medarbeidere har dere mange å ta vare på og mange hensyn som må tas. Hvordan har de siste ukene vært på kontoret?

– Da unntakstilstanden slo inn for fullt, var ERV Teknikk i innspurten av den største investeringen i hjemkommunen vår gjennom tidene, Lyngdal Helsehus. Det ble samfunnskritisk å ferdigstille helsehuset slik at det raskest mulig kunne bli operativt for kommunen, dersom det må tas i bruk til koronarpasienter eller avlaste helsevesenet på andre måter. 

Les også: ERV leverer solcelleanlegg til Eilert Sundt VGS

-Det kjentes ekstra meningsfullt å være med på i en spesiell tid for landet vårt. I ERV har vi alltid holdt humor og lagstemning høyt, og vi merket at jobben vi gjorde sammen på helsehuset, særlig i innspurten, løftet lagfølelsen  ytterligere, sier Våge og legger til:

– Jeg tror ikke de ansatte har blitt mindre kry av å jobbe i ERV, og humøret på arbeidsplassen er det ingenting å si på, samtidig som vi har den største respekten for alvoret i situasjonen.

Kontakt Ellen hos Norsk Byggebransje

ERV er en betydelig arbeidsgiver i kommunen og leverer en rekke tjenester både private og offentlige kunder er avhengige av, også i en vanskelig tid som nå. Hvordan tar dere vare på de ansatte og kunder i den spesielle situasjonen vi befinner oss i?

– Informasjon har aldri vært viktigere, og de siste ukene har vi hatt mange samtaler med kunder og samarbeidspartnere for at de skal føle seg trygge på at vi ivaretar både jobben vi har avtalt at vi skal gjøre, samtidig som at arbeidet til enhver tid utføres i tråd med Folkehelseinstituttets anbefalinger.

-Vi finner forskjellige løsninger ut fra jobbene som skal utføres og strekker oss for å tilpasse oss kundens behov, krav og ønsker. I disse tider er det bare kreativiteten som setter en stopper.

ERV bruker også sosiale medier for å opplyse om ulike tiltak de gjør i disse tider

– Tiden vi nå er inne i, bærer med seg mye usikkerhet. Det tror jeg vi dessverre har til felles med de fleste ansatte i alle bransjer i Norge, sier Våge.

– Det viktigste vi kan gjøre for kollegaene våre er å gi dem fortløpende informasjon og forsikre dem om at vi sammen skal gjøre det vi kan for å trygge arbeidsplasser. Vi skal komme oss gjennom dette også. Vi har en sterk serviceavdeling på alle fag og skal gjøre vårt for å holde hjulene i gang. Kundene kan føle seg trygge på at ERV og våre ansatte er klare til å takle alle typer jobber også i fremtiden.

Du nevner at sosiale medier har vært hyppig brukt for å dele informasjon den siste tiden. Har de siste ukene skapt andre tankesett og muligheter som dere ikke så tidligere?

– Det er fascinerende å se den kompetansehevingen hele Norge har hatt på videokonferanser de siste ukene. Nå skjønner vi at vi kan holde effektive møter på hver av våre kontorer, også her på huset. Samtidig er kontorfolkene i ERV sosiale vesener, så vi ser frem til den dagen vi kan møtes ansikt til ansikt, men vi kommer nok definitivt til å ha enda flere videomøter fremover, også etter at alt dette er over.

Norsk Byggebransje på LinkedIn
Følg Norsk byggebransje på Instagram|Norske Byggeprosjekter

Med en ivrig stab på over 60 personer som står klare til å påta seg nye oppdrag; Hvilke prosjekter står øverst på ønskelisten?

– Som teknisk totalentreprenør som utfører oppdrag innen elektro-, rør- og ventilasjonsfaget, er vi alltid sultne på nye oppdrag. De siste årene har vi vært så heldige å jobbe på mange enormt spennende prosjekter: Alt fra undervannsrestauranten Under, helsehus, leilighetsbygg, og kulturhus, til Choice hotell på Gardermoen. Variasjonen av de små oppdragene til de store prestisjeprosjektene er det som får oss i ERV til å tikke, og vi er klare for alle slags oppdrag, uansett hvor de måtte befinne seg på skalaen, sier Våge før han avslutter:

– Totaliteten av våre fagfelt gjør at vi kan levere på kundens premisser uten å involvere eksterne konsulenter, så det er bare å ta kontakt. ERV er klare til å gjøre sitt for å holde Norge i gang.