Klart for rehabilitering av Briskeby brannstasjon
Briskeby brannstasjon skal rehabiliteres  med høyt fokus på miljø. I tillegg til fokus på gjenbruk, tilstreber prosjektet utslippsfri byggeplass, samt at det etableres solcelleanlegg på taket. Foto: Omsorgsbygg
Sist oppdatert: 11-03-2021

Rehabiliterer Briskeby brannstasjon med høyt miljøfokus

Omsorgsbygg Oslo KF og Thorendahl AS har inngått totalentreprisekontrakt om rehabiliteringen av Briskeby brannstasjon. Briskeby brannstasjon skal etter planen være ferdig rehabilitert i slutten av mars 2022.

Med sin sentrale beliggenhet har Briskeby brannstasjon ansvaret for flere av de viktigste bygningene i hovedstaten, blant annet Slottet og en rekke ambassader. Prosjektet omfatter totalrehabilitering av hovedbygget fra 1963 for å blant annet gi bedre inneklima og et mer energiøkonomisk bygg. Den velkjente fasaden på bygget er definert som bevaringsverdige.

- Det er høyt fokus på miljø i dette rehabiliteringsprosjektet. I tillegg til fokus på gjenbruk, tilstreber prosjektet utslippsfri byggeplass, samt at det etableres solcelleanlegg på taket

Klart for rehabilitering av Briskeby brannstasjon
Foto: Omsorgsbygg

-Brannstasjonene er en grunnleggende del av beredskapen i kommunen, og Briskeby vil etter dette fremstå som en moderne bygg som det skal være godt å jobbe i, forteller administrerende direktør i Omsorgsbygg, Lars Henrik Bøhler, i en melding. 

- Uavhengig av kontraktsform er det tydelig at Omsorgsbygg Oslo KF velger ut fra kvalitet og miljø, ettersom vektingen av pris teller 40%. Vi har hele tiden hatt klokketro på at vår prosjektorganisasjon har løfteevnen til å rehabilitere dette signalbygget i tråd med byggherrens intensjoner, sier daglig leder i Thorendahl, Ingvar Røang.

For å ivareta byens beredskap den tid Briskeby brannstasjon er under rehabilitering, er det etablert en midlertidig brannstasjon på Marienlyst som dekker området til Briskeby brannstasjon.