Fra venstre: Eirik Gjelsvik (CEO, Backe) Vemund Bye Garnås (MD, BAS) Thomas Astrup (MD, Cramo) Foto: Cramo
Sist oppdatert: 27-04-2023 Pressemelding 

Cramo kjøper BAS Maskinutleie fra AS Backe.

Med kjøp av BAS Maskinutleie utvider Cramo sin geografiske tilstedeværelse, får en større maskinpark og øker kompetanse med mange nye dyktige medarbeidere. Cramo vil etter oppkjøpet ha 300 ansatte og 30 lokasjoner.

Administrerende direktør i Cramo, Thomas Astrup er fornøyd med avtalen og mener BAS Maskinutleie komplementerer Cramo godt. «Vi har fulgt med på BAS i mange år, og har stor respekt for det de har bygd opp.

De komplementerer oss godt på lokasjoner, maskinpark og kompetanse, og det vil komme kundene til gode. Når to av de største utleieselskapene slår seg sammen vil vi samle mye kunnskap og lære av hverandre.

Sammen skal vi jobbe videre med å bli et robust utleieselskap for fremtiden, med den beste kompetansen, en moderne maskinpark og digitale løsninger for små og store prosjekter»..

Con Form - Best på råbygg

Cramo Norge er en del av Cramo Group, et nordisk konsern som ble kjøpt opp av nederlandske Boels i 2020, Europas nest største utleieselskap. Siden den gang har Cramo gjort store investeringer og modernisert utstyrsparken.

- Vi har investert over 800 millioner kr. i utstyrsparken siden 2020 og dette oppkjøpet er et viktig steg videre på vår vekstreise. Når vi kjøper BAS fyller vi på med nye lokasjoner, maskiner og flere kompetente ansatte. Igjennom investeringene fra familieeide Boels tenker Cramo langsiktig og skaper et trygt og robust utleieselskap både for kunder og ansatte.

Martin Holmgren, COO i Cramo Group mener oppkjøpet er viktig for selskapet. - Dette er i tråd med Cramo sin vekststrategi og styrker vår posisjon i det norske markedet.

- Jeg gleder meg over å kunne ønske mange nye kollegaer velkommen til Cramo, og ser frem til reisen videre. BAS er et selskap vi kan lære mye av, og nå skal vi bygge en felles suksesshistorie og fortsette å utvikle oss for kundene våre.

BAS Maskinutleie ble etablert av Backe i 2007 og har utviklet seg til å bli et av de største maskinutleie-selskapene i Norge. Konsernsjef Eirik Gjelsvik mener det er riktig å selge BAS nå til et selskap med langsiktige ambisjoner om å utvikle selskapet videre.

Novo Entreprenør AS

Backe vil konsentrere sin virksomhet rundt kjernevirksomhetene entreprenør og eiendomsutvikling.

- Cramo og BAS vil komplementere hverandre godt, og jeg er glad for at de ansatte i BAS kommer til et selskap som Cramo. Vi har hatt en god og ryddig prosess, og vi ser frem til videre samarbeid med Cramo.

Også administrerende direktør i BAS, Vemund Bye Garnås, kommenterer at dette er en strategisk riktig beslutning og timing for BAS sin videre utvikling.

-Cramo er et fremtidsrettet selskap med et solid fundament, og jeg er trygg på at BAS sine kunder og ansatte kommer til å oppleve dette oppkjøpet som positivt.

Kjøpet er betinget av at transaksjonen blir godkjent av konkurransemyndighetene. Myndighetsgodkjenning og påfølgende gjennomføring av oppkjøpet forventes i løpet av mai 2023. Kjøpesummen vil ikke bli offentliggjort