Instell AS kjøper aksjemajoriteten i automasjonsbedriften andXor AS i Lier
-Med oppkjøpet vil vi kunne tilby komplette prosjekter med romkontroll, automasjon og SD-anlegg til våre elektroentreprenør kunder og samarbeidspartnere, noe som har ligget i våre langtidsstrategier. Fra venstre: Daglig leder i Instell AS, Jo Jessen og Daglig leder i andXor, Christer Berg. Foto: Instell AS
Sist oppdatert: 21-12-2020

Instell AS kjøper andXor AS

Instell AS melder at de kjøper aksjemajoriteten i automasjonsbedriften andXor AS i Lier. 

Kjøpet av andXor er langsiktig og strategisk med tanke på spesialkompetansen de har på automasjon/byggautomasjon og SD-anlegg. Sammen kan vi tilby våre kunder et enda bredere tilbud, som er etterspurt av mange av vår elektroentreprenør kunder. andXor vil i neste steg fusjoneres inn i Instell i løpet av 1.kvartal 2021, sier daglig leder i Instell, Jo Jessen. 
 
Instell har siden oppstarten i 2003 blitt markedsledende på KNX romkontroll i Norge med en omsetning på rundt 70 millioner kroner, og 19 ansatte og 2 nye på vei inn i starten av 2021.

-Med oppkjøpet vil vi kunne tilby komplette prosjekter med romkontroll, automasjon og SD-anlegg til våre elektroentreprenør kunder og samarbeidspartnere, noe som har ligget i våre langtidsstrategier.
 
AndXor ble startet opp i 2015 og har en omsetning på rundt 12-14 millioner kroner og 7 ansatte. Daglig leder Christer Berg blir med på eiersiden etter fusjonen og blir leder for automasjon og innovasjon i Instell, som opprettholdes som et avdelingskontor i Lier. 

Stensetting AS -  markedets største utvalg i natur- og betongstein
Tiveta Innreding - Entreprenør Oslo

-Begge selskapene utfyller hverandre godt, og har hatt samarbeid i flere større prosjekter med godt resultat. Vi har samme stå-på-vilje, dedikasjon og engasjement, samt sammenfallende kjerneverdier, bedriftskultur og holdninger. 
 
-Dette gir oss også mulighet til å tilby, og konkurrere i prosjekter hvor romkontroll og automasjon ligger som egne entrepriser under automasjon. 

-Etter fusjonen vil Instell ha 28 særs kompetente og løsningsorienterte ansatte, og det vil styrke vår posisjon i markedet.  Vi vil se flere synergier, spesielt på salg og prosjekt, men også den tekniske siden som da vil ha 15 ansatte med spisskompetanse på KNX, automasjon og SD-anlegg, som vil komme våre kunder, samarbeidspartnere og prosjekter til gode. 

Romkontroll, bygg-automasjon og automasjon står foran spennende år, med stor utvikling av nye produkter og løsninger som vi følger tett, og som vi ønsker å ta del i. Samt ha større fokus på innovasjon, energieffektivitet, smart- og prediktiv bygningsdrift og brukervennlighet, som er viktige bidrag i det grønne skifte og til å nå bærekrafts målene. Men samtidig også fortsatt være den gode KNX- spesialisten som vi er kjent for, til våre kunder og samarbeidspartnere.