Motbakke, mennesker og muligheter
-Sammen med- og takket være dere, har vi passert flere milepæler tross pandemi-tider. Stadig nye kunder, trafikken øker dag for dag, antall følgere det samme. Engasjement, kommentarer, forespørsler og tilbakemeldinger. Det varmer og det motiverer oss til hele tiden å bli litt bedre i dag enn vi var i går. Foto: Norsk Byggebransje. 
Sist oppdatert: 20-12-2020

Motbakke, mennesker og muligheter

De tre ordene oppsummerer på mange måter 2020 og året har vært spesielt på alle måter for oss alle.

Selv omfavnet vi i Norsk Byggebransje året med verdens optimisme og energi, før mageplasket var et faktum da hovedbryteren ble slått av i mars. Covid-19 rammet verden og lammet delvis vår organisasjon, både internt og eksternt.

Et godt arbeidsliv handler om mennesker, spesielt i tøffe tider
-Vi «sto han a» som vi sier i nord, og dét er først og fremst takket være de flotte menneskene vi har æren av å jobbe med! Alle som én har stått på for hverandre og våre kunder på en måte som gjør  utrolig stolt og ydmyk, sier Ellen Øiesvold Palsén.

Utfordrende, spennende og lærerikt. 
-Et annerledes år har slett ikke bare vært negativt. Som ansvarlig utgiver ble jeg utfordret av flokken min til å skrive min egen spalte. Riktignok har jeg mye på hjertet og jeg går sjelden tom for ord, men andre er så mye mer interessante. 

-Derfor bestemte vi oss for å lansere Bransjeprat. Der jeg får æren av å intervjue mennesker som vekker vår oppmerksomhet og pirrer vår nysgjerrighet. 

-Lykke på jord, sier jeg! Jeg har fått prate med alt fra lærlinger til administrerende direktører, fra unge og ambisiøse nyutdannede, til jordnære og erfarne ledere, stolte håndverkere, laug og bransjeorganisasjoner m.m. Takk til alle og enhver!

-I hver samtale har jeg fått ny lærdom, innsikt og forståelse for muligheter og utfordringer, og jeg er imponert over den positiviteten og det engasjementet som jeg har fått ta del av. Håpet er at vi også klarer å formidle det videre. 

Historiene lever evig, for vi fjerner ingenting, verken fra nettavisen, Google eller sosiale medier - og de tåler å leses flere ganger. Derfor samler vi noen av de mest leste i årets siste nyhetsbrev. 

Menneskene i byggebransje imponerer oss! 
Vi har omtalt en rekke
byggeprosjekter gjennom året og bøyer oss i støvet for den innstillingen bransjen har til å ta utfordringer på strak arm. Som prosjektlederen i Oslo sa da jeg spurte hvordan det har vært å gjennomføre store prosjekter i koronatider: «Vi er vant til å støte på utfordringer, vi vet hva som skal gjøres og sørger for at det blir gjort».

Største takken går til deg som kunde, leser og følger i sosiale medier 
Sammen med- og takket være dere, har vi passert flere milepæler tross pandemi-tider. Stadig nye kunder, trafikken øker dag for dag, antall følgere det samme. Engasjement, kommentarer, forespørsler og tilbakemeldinger. Det varmer og det motiverer oss til hele tiden å bli litt bedre i dag enn vi var i går. 

Vi vil gå vår egen vei
For oss betyr det blant annet at vi jobber 7 dager i uken og ofte utenfor “normaltid”. Vi vil utfordre etablerte sannheter, omfavne teknologien og velger å bruke sosiale medier aktivt. Vi skjuler ikke artikler bak + saker og fjerner verken reportasjer eller annonser fra nett, Google eller sosiale medier.

Vi mener at godt stoff er relevant for riktig målgruppe når det passer dem og mener at våre lesere skal kunne velge hvor de ønsker å finne stoffet. På nettavisen, via nyhetsbrev eller sosiale medier som Facebook, LinkedIn, Twitter og Instagram

Det har medført noen spørrende og kritiske tilbakemeldinger, men aldri fra våre kunder - og det er dere vi skal levere for!

Vi velger positivitet, også når vi er kritiske og vi mener at vi lykkes når vi får tilbakemeldinger via telefon, e-post og sosiale medier som sier:

  • Dere er supre til å formidle viktige saker…
  • Det ble jo en kjempeflott reportasje! Tusen takk for at dere ville skrive om oss, det er gøy å dele slike fine reportasjer og hyggelige nyheter!
  • Dere er offensive, skriver godt og legges merke til
  • Dere er flink og gjør en god jobb.
  • Vi ser dere overalt i sosiale medier…

Vi vil gi tilbake, til en bransje som vi er oppriktig glad i
Hva kan vi bidra med? Det er et gjennomgående tema internt hos oss. Ingen kan gjøre alt, men alle kan vi gjøre noe. 

Med et brennende engasjement for å øke håndverksbransjens status og et like sterkt ønske om å bidra til fremtidens rekruttering innen bygg- og anlegg, har vi involvert oss i og omtalt WorldSkills Norway, Småjobbgaranti, EBA - ung i bygg og anlegg, NFK som først i Norge med læreplassgaranti,  Norges hyggeligste håndverker, m.fl. 

Fremtidens kompetanse - felles ansvar
Inspirert av alle de fantastiske bedriftene som gir ungdommer og voksne mulighet til å ta en fagutdannelse, vil vi ta vår del av samfunnsansvaret gjennom å tilby synlighet på vår plattform og i våre kanaler. 

Tips oss om bedrifter og prosjekter som fortjener omtale, kanskje leder ditt tips til neste bransjeprat?
tips@norskbyggebransje.no

Søker dere lærlinger eller tilbyr dere ungdommer sommerjobb?
Send oss stillingsannonser så skal vi publisere og spre annonsen i våre kanaler - uten kostnad!
kontakt@norskbyggebransje.no

God jul
Det blir en annerledes jul, for mange er preget av savn. La oss likevel være takknemlig for de muligheter som finnes til å prate sammen og se hverandre med verktøy som teams, zoom, facetime osv. 

Jeg og mine drar litt i håndbrekket, og nyter noen late fridager mens vi lader batteriene og ser fram til et nytt og spennende 2021 sammen med dere. 

Vi er allikevel alltid tilgjengelige, så husk: når du har noe å fortelle så hjelper vi deg med å fortelle det til flere. 

Tips til redaksjonen: tips@norskbyggebransje.no
For annonsering og spørsmål: kontakt@norskbyggebransje.no    
Ansvarlig utgiver:
ellen@norskbyggebransje.no