– BeMa er et lønnsomt selskap som opererer i forretningssegmenter med høy vekst. Vi er glade for å få BeMa og deres dyktige medarbeidere inn i Nordic Infrastructure Group, sier Gjermund Sogn, konsernsjef i Nordic Infrastructure Group. Foto: Nordic Infrastructure Group
Sist oppdatert: 25-09-2023 Pressemelding

Inin Group kjøper Be-Ma AS

Inin Groups datterselskap Nordic Infrastructure Group AS har gjennomført oppkjøpet av entreprenørselskapet Be-Ma AS, som har hovedkontor på Moelv.

BeMa er en nisjeentreprenør som leverer spesialiserte fiberoptikktjenester pluss grunnarbeid, betongstøping, isolasjon og kabling knyttet til utbygging av ladestasjoner for elbiler. Selskapet leverer også grunnarbeidstjenester.

– BeMa er et lønnsomt selskap som opererer i forretningssegmenter med høy vekst. Vi er glade for å få BeMa og deres dyktige medarbeidere inn i Nordic Infrastructure Group, sier Gjermund Sogn, konsernsjef i Nordic Infrastructure Group.

BeMa har 20 heltidsansatte og et bredt utvalg kjøretøy og maskineri som er skreddersydd for grunnarbeid og installasjon av fiberoptisk utstyr.

Innen bygging av ladestasjoner har BeMa mange store kunder, inkludert bensinstasjonskjeder, produsenter av elektriske kjøretøy og byggefirmaer.

Nordic Infrastructure Group har kjøpt 100 prosent av aksjene i Be-Ma AS, som er verdsatt til 5 x garantert EBIT for 2023 i transaksjonen. Be-Ma forventer å levere EBIT på 5 millioner kroner i 2023.

Det totale vederlaget består av 70 prosent i aksjer i Nordic Infrastructure Group, som er verdsatt til NOK 330 millioner i transaksjonen, og cirka 30 prosent i kontanter.

Råde Graveservice AS - Hvaler barne- og ungdomsskole

– Fiberoptikk er en kritisk del av signalsystemet som bygges for jernbanen i Norge, og vi er en ledende aktør innenfor dette feltet. Be-Ma vil vi styrke vår posisjon ytterligere og sikre enda mer kapasitet innenfor signalsegmentet.

– I tillegg har BeMa en sterk posisjon innenfor det raskt voksende segmentet for hurtigladere. Det er cirka 5000 hurtigladere for elbiler i Norge i dag. Det betyr at det er et estimert behov på 10.000 – 14.000 hurtigladere for personbiler og 1.500 – 2.000 for tunge elektriske kjøretøy innen 2030.

– Be-Ma er perfekt posisjonert for å spille en nøkkelrolle i denne forventede markedsveksten, legger Gjermund Sogn til.

Tidligere i år kjøpte Nordic Infrastructure Group 100 prosent av aksjene i Thuve’n Anlegg & Bane AS, som er et annet entreprenørselskap som spesialiserer seg innen fiberoptikk. Inin Group AS er notert på Euronext Growth i Oslo.