Håndverkskompaniet AS vant totalentreprisen om å rehabilitere de tekniske anleggene ved Ila fengsel
Statsbygg gjennomfører prosjektet på oppdrag fra Justis- og beredskapsdepartementet. Det omfatter rehabilitering av tekniske anlegg i Hovedbygget, Sydblokka og Annekset, samt installasjon av toalett på alle celler og utskifting av alle celledører. Foto: Statsbygg
Sist oppdatert: 23-03-2021

Rehabiliterer Ila fengsel

Statsbygg skal rehabilitere Ila fengsel og melder i en pressemelding at Håndverkskompaniet AS, har vunnet totalentreprisen om å rehabilitere de tekniske anleggene ved Ila fengsel og forvaringsanstalt.

Prosjektet har en kostnadsramme på rundt 350 millioner kroner.

Statsbygg gjennomfører prosjektet på oppdrag fra Justis- og beredskapsdepartementet. Det omfatter rehabilitering av tekniske anlegg i Hovedbygget, Sydblokka og Annekset, samt installasjon av toalett på alle celler og utskifting av alle celledører.

Sentrum Bygg er landets største spesialbutikk innen dører, vinduer, gulv, kjøkken, bad og garderobe

De tekniske anleggene (ventilasjon, rør, elektro m.m.) ved fengselet er slitte, delvis med originale komponenter fra 1939. Hovedbygget ble opprinnelig bygget med naturlig ventilasjon.

Etter flere pålegg fra brannvesenet har den naturlige ventilasjonen blitt tettet, slik at bygget i dag i prinsippet er uventilert.

Installasjon av toalett på cellene utløser krav til balansert mekanisk ventilasjon, og installering av ventilasjon medfører behov for totalutskifting av de elektriske anleggene, som også er i dårlig stand.

Etter rehabiliteringen av de tekniske anleggene skal Ila fengsel være forberedt for langsiktig fengselsdrift, inneklimaet vil bli bedre, og prosjektet vil forebygge skader som mugg o.l. og løse luktproblematikk fra kjøkken og toalett.