Katharina Th. Bramslev slutter som daglig leder i Grønn Byggallianse etter over 20 år i organisasjonen. Foto: Inge Trondsen - Studio design. 
Sist oppdatert: 14-05-2024 Pressemelding 

Gir seg etter over 20 år

Katharina Th. Bramslev går fra stillingen som daglig leder i Grønn Byggallianse til nyopprettet rolle som Utviklingssjef 2050 i LINK Arkitektur.

LINK ønsker å være en driver for bærekraftig og digital transformasjon og legger ambisiøse planer for utvikling. Selskapet vil hjelpe kunder til å møte nye rammebetingelser fremover mot 2050; endrede kundebehov, miljøkrav, bankenes krav og nye reguleringer. 

Fiskarhedenvillan - Minihus og småhus

Som del av planen etableres stillingen Utviklingssjef 2050. Katharina vil jobbe tett med kunder som en strategisk partner innen bærekraftig eiendoms- og stedsutvikling.

- Jeg ser frem til å ta fatt på min nye rolle i LINK Arkitektur. Jeg mener at arkitektene får en avgjørende rolle for at samfunnet lykkes med å nå bærekraftsmål framover.

- Arkitektene kommer inn i tidlig fase der de viktigste veivalgene gjøres, og jobber bredt og helhetlig. Begge deler er avgjørende for å nå de globale bærekraftsmålene.

- LINK er et av Nordens største arkitektkontorer og er allerede svært langt fremme på bærekraftig og digital arkitektur. De satser også på transformasjon og rehabilitering, som jeg brenner for.

- Jeg gleder meg til å være med på å løfte LINK ytterligere og vil bruke all min kunnskap og lange erfaring som kundens strategiske partner i prosjekter, sier siv.ing. Katharina Th. Bramslev.

Ledige stillinger innen bygg og anlegg

LINK benytter metoden «Impact Architecture» hvor ambisjonen er «mest bærekraft per krone».

Satsningen har resultert i en omfattende portefølje av bærekraftige prosjekter som nullutslippsbygg, BREEAM Outstanding og DGNB-sertifiserte prosjekter og større byutviklingsprosjekter hvor man gjennom sosial inkludering har løftet «særskilt utsatte» bydeler til trygge og levende boligområder.

- Vi er en stor organisasjon med 500 ansatte i Skandinavia som representerer en god bredde innen arkitektur og transformasjon.

- Vi burde derfor ha de beste forutsetninger for å bane vei for fremtidsrettet arkitektur og ta en aktiv samfunnsrolle i det grønne skiftet.

- Katharina har solid og relevant erfaring innen bærekraftrådgiving, vi er stolt over at hun starter hos oss!

- I LINK vil hun først og fremst jobbe tett med kunder som en strategisk partner innen bærekraftig eiendoms- og stedsutvikling.

- Satsningen er i tråd med LINK sin bærekraftstrategi og vår allerede etablerte posisjon i det grønne skiftet. Vi ser virkelig frem til å få henne ombord, sier adm.dir. Grethe Haugland.

Katharina starter hos LINK Arkitektur i midten av oktober.