Prosjektleder fra Bulk, Torgeir Steen mottar ferdigsertifikatet fra sertifiseringssjef i Grønn Byggallianse, Viel Sørensen. Foto: Grønn Byggallianse
Sist oppdatert: 30-04-2024 Pressemelding 

Bulk Vestby IV: første bygget sertifisert etter BREEAM-NOR 6.0

- Sertifikatet bekrefter at konseptet vårt fungerer, men vi jobber hele tiden med å utvikle og forbedre oss, sier prosjektleder i Bulk, Torgeir Steen.

Det nyeste bygget til Bulk Industrial Real Estate (Bulk) er et industribygg i Vestby på om lag 5800 kvm. Dette er det tredje og siste byggetrinnet for leietaker Elektroimportøren.

Det siste byggetrinnet, som stod ferdig i slutten av 2023, fikk sertifiseringsnivå Good, med en score på 53%

- Det er vi godt fornøyd med, selv om vi ved relativt enkle grep kunne klart Very Good. Det som har vært mest nytt i den nye manualen for oss på byggherresiden er arbeidet med reduksjon av utslipp fra byggeplass og benchmarking på CO2 per kvadratmeter.

- Dette er ting vi helt klart skal utfordre oss selv videre på i prosjekter som kommer. Vi kommer også til å jobbe med å redusere energibruk i bygget, forteller Steen.

Prosjektlederen forteller at Bulk er godt kjent med sertifiseringsprosessen i BREEAM-NOR og at alle prosjektledere i Bulk er godkjente BREEAM-AP´er. Han forteller videre om sine viktigste lærdommer:

BREEAM-team: Sondre Helgesen (salgsansvarlig i Thermica), Rune Bang (leder for prosjekter i Bulk), Torgeir Steen (prosjektleder i Bulk) og Nils Ivar Nilsen (BREEAM-AP i Thermica) Foto: Grønn Byggallianse

- Det aller viktigste er å være tidlig ute og sørge for at byggherre er tidlig involvert.

- Det er også viktig å sette seg inn i hva som faktisk kreves av dokumentasjon, som ofte er mindre enn mange tror.

- Det som er gøy med BREEAM er at det er håndfaste og konkrete ting vi jobber med. Det er enten eller på en del ting, og derfor heller ikke mulig å grønnvaske, sier Steen.

Bulk miljøsertifiserer alle deres nybygg over 5000 kvm.

- En miljøsertifisering gir ikke automatisk et bedre bygg, men det gir et bedre dokumentert bygg.

- For oss er BREEAM en bekreftelse og dokumentasjon på at vår standard "Bulk Modul" har gode miljøkvaliteter, forklarer Rune Bang, leder for prosjekter i Bulk.