Bård Brenden & Jan Erik Pedersen. Foto: Fasadgruppen 
Sist oppdatert: 01-07-2024 Pressemelding 

Fasadgruppen kjøper opp Brenden 

Fasadgruppen styrker sin norske virksomhet gjennom oppkjøpet av Brenden Materialer AS og Brenden & Co Stillasutleie AS (til sammen "Brenden").

Oppkjøpet inkluderer også en eierandel på 15 prosent i ProStillas AS, som tilbyr programvare for logistikk og prosjektstyring for stillasbransjen.

Brenden er en andregenerasjons familiebedrift som tilbyr tjenester innen stillas, værbeskyttelse og byggheiser med fokus på renoveringsprosjekter i Oslo og omegn.

Virksomheten har en veletablert og diversifisert kundeportefølje i både offentlig og privat sektor. Brenden har 133 heltidsansatte og hadde en omsetning på ca. 185 millioner kroner i regnskapsåret 2023.

Oppkjøpet inkluderer også 15 prosent av programvareselskapet ProStillas. Verktøyet brukes til å effektivisere og automatisere de fleste arbeidsprosesser innen administrasjon, logistikk og prosjektstyring.

Brenden har med hell brukt verktøyet for å øke skalerbarheten i sin virksomhet. Fasadgruppen har en opsjon på å kjøpe hele ProStillas.

- Brenden blir vårt første stillasfirma i Norge og utfyller vår virksomhet på en god måte.

- De har et godt omdømme i Oslo, hvor flere av våre eksisterende datterselskaper har engasjert dem i prosjekter opp gjennom årene.

- Vi ser også en spennende digitaliseringsmulighet i ProStillas, som potensielt kan bidra til å styrke og effektivisere Fasadgruppens øvrige stillasvirksomhet, sier Jan Erik Pedersen, Country Manager for Fasadgruppen Norge.

- Vi har fulgt Fasadgruppens ekspansjon i Norge og har gode relasjoner til flere av datterselskapene.

- Det føles veldig bra å nå bli en del av konsernet og kunne bidra med vår stillasekspertise, sier Bård Brenden, administrerende direktør i Brenden.

Fasadgruppen finansierer oppkjøpet med egne kontanter og tilgjengelige kredittfasiliteter.

Selger har forpliktet seg til å reinvestere deler av kjøpesummen ved å erverve eksisterende aksjer i Fasadgruppen for et beløp tilsvarende ca. 25 millioner kroner innen tre måneder etter closing.

Aksjene som erverves gjennom reinvesteringen er underlagt en lock-up forpliktelse i 36 måneder.

Oppkjøpet er betinget av godkjennelse fra norske konkurransemyndigheter, og closing av Brenden forventes å finne sted i løpet av tredje kvartal 2024.