- Sammen med dagens eiere skal vi sikre god drift og økonomi for anlegget og samtidig utvikle tilhørende virksomhet på området, sier direktør Kari H. Berntsen i Veidekke Geomaterialer. Foto: Veidekke 
Sist oppdatert: 18-10-2024 Pressemelding 

Veidekke kjøper seg inn i massemottak i Ålesund

Veidekke har inngått avtale om å kjøpe 46 % av aksjene i ESAM Møre AS.

Selskapet er i ferd med å etablere Alvika Miljøpark som skal ta imot, behandle og selge overskudds­masser fra bygge- og anleggsvirksomheten i Ålesundsregionen.

- Vi gleder oss til å utvikle Alvika Miljøpark sammen med Aco Anlegg AS, Svinø Entreprenør AS og Blindheim Maskin og Transport AS.

- Dette blir fylket største massemottak og anlegg for gjenbruk av overskuddsmasser.

- Veidekke har bred kompetanse på drift av pukkverk og mottak, godt støttet av interne miljøressurser.

- Sammen med dagens eiere skal vi sikre god drift og økonomi for anlegget og samtidig utvikle tilhørende virksomhet på området, sier direktør Kari H. Berntsen i Veidekke Geomaterialer.

Bli mester - Slik tar du mesterbrevet

Optimaliserer verdikjeden  

Muligheten for å tilby kunder levering av overskuddsmasser og kjøp av pukk og grus sentralt i Ålesundsområdet vil gi store miljømessige effekter med tanke på kortere transportavstander og optimalisering av verdikjeden.

Aktiviteten i markedet i regionen er bra, og det forventes god aktivitet i årene fremover også.

- Vi har siden 1972 drevet Ålesund Massesenter hvor vi selger pukk og grus til lokale asfaltprodusenter og entreprenører for rundt 50 millioner kroner i året.

- Alvika Miljøpark vil være et viktig tilskudd for å utvikle oss enda mer mot resirkulering av gravemasser, gjenbruk og sirkulærøkonomi.

- I tillegg har de tre øvrige eierne i selskapet vært kunder av vårt massesenter i mange år og er god kjent i lokalmarkedet, avslutter Berntsen.